Morsomt alternativ

Kommer du nordfra Hadelandsåsene og skal til Grua, har du tre valg: via Brovoll, over Langvatnet eller denne vestligste varianten over Dalasjøhøgda. Du tar av i krysset nord for Typografhjemmet, like nord for Håkenstadsætra. Etter en kilometer kommer du til dette krysset, der Grua er videre sørover, rett frem, og Orhagen vestover, til høyre. Løypa er scooterkjørt, småkupert og har et par fine utsiktspunkter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Mar 2011

Hadelandspanorama

Av Nina Didriksen

Litt nord for Koperud i Hadelandsåsene kan en gå 20 meter ut av løypa og få denne utsikten. På gode dager, som denne marssøndagen, kan en se Blefjell, Gaustatoppen, Norefjell og Vikerfjell i det fjerne, og Hadelandsbygdene litt nærmere.

06 Mar 2011

Ullvildsdalen

Av Nina Didriksen

Går du i Hadelandsåsene, f.eks sørover fra Lygna, kommer du til Ullvildsdalen. Dette er en innfallsport for lokalbefolkningen, med plass til et tyvetalls biler og skiløyper i nordlig og sørlig retning.

05 Mar 2011

Kjerringfred

Av Nina Didriksen |

Denne hytta har fått navnet Kjerringfred, men som Milorg-hytte kunne den kanskje like gjerne hett Tyskerfri? Nå er den overnattingssted for dem som vandrer i Toten-traktene. Hytta ligger en liten kilometer øst for toppen av Glåmhaugen.