Sol og vind over Nord-Elvåga

Skiløperne som gikk nordover Nord-Elvåga fikk en kald reise i motvinden. Men solskinn fikk man i alle fall i rikt monn i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Feb 2011

Veivalg på vannet

Av Erik Unneberg

Det var sikkert godt å stoppe opp for å studere mulige veivalg her i denne delen av Nord-Elvåga. Det blåste nordavind over vannet, men akkurat ved løypeskiltet var man skjermet for den.

14 Feb 2011

Tømmeråsen i sol og kulde

Av Lise Henriksen

Det var rundt minus fjorten i Østmarka i dag, men på Tømmeråsen varmet sola opp noen av kuldegradene. Naturløypa til Tømmeråsen blir knapt bedre enn nå, etter siste snøfall. Og så er det bare å forlenge turen i en fredelig, beintråkka løype gjennom småkupert østmarksterreng til idylliske Fjellfugleleiken.

13 Feb 2011

Fredelige Fjellfugleleiken

Av Lise Henriksen

Denne naturskjønne myra (det er to av dem - i to "etasjer") ligger utenfor allfarvei - i det som av lokalkjente kalles for Krokholskauen (i Ski kommune). Navnet kommer ikke av at det er mye fjell her, men av at fugleleiken ligger nærmest Fjell ved Enebakkveien (i Ski). Den gamle, kronglete naturløypa til Svartoren er nedlagt, men en fast trasé (uten sporsetting) som kjøres opp daglig av hundekjørere, er fin å følge til Skjelbreia. Den går på vestsiden av Langfuruåsen, og er lenger enn man tror.