Vi nyter synet

Minuttene rundt soloppgang og solnedgang kan by på det vakreste skue på himmelen. Her er dagen på hell ved Rossumsætermyra nord for Lygna. Vi nyter fargene mens vi nærmer oss femmilsmerket og etter enda noen kilometer kan slå oss ned i hyttevarmen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Jan 2011

Skiløper i solnedgang

Av Nina Didriksen

Solen har gått ned og vi nyter den fargerike himmelen idet vi går over Rossumsætermyra nord for Åstjern. Vi befinner oss på skiruten Gjøvik-Oslo og har en drøy mil igjen til vårt overnattingssted på Lygna.

21 Jan 2011

Glåmer mot Mjøsa

Av Nina Didriksen

I tåka bakerst i bildet ligger Mjøsa, mens Einavatnet ligger rett foran oss, der vi suser ned fra Glåmhaugen. I bunnen av bakkene passerer vi Sønstebygrenda på vår vei mot Åstjern og Lygna. Blåstiskiltet nederst til høyre i bildet viser vei til den gamle Milorg-hytta Kjerringfred, som det går an å overnatte i.

21 Jan 2011

Vinterlig på Glåmhaugen

Av Nina Didriksen

"Pynten" på dette skiltet tyder på vinterlig vær i det siste. Vi er drøyt 700 moh og på et av de høyeste punktene på skiruten Gjøvik-Oslo. Før skiltet har vi gått over de flotte Stormyrene og påfølgende stigning, og nå venter et par hundre høydemeters nedfart i løpet av noen få minutter. Her krysser løypa også bekken med det morsomme navnet Skreppeelva.