En fin rasteplass

Dette stedet ved Søndre Skytten er en velbrukt rasteplass i den bare årstid. Med -18°C og isende surt da sola var på vei ned var den lite fristende, og det var da bare dyrespor å se der.

En fin rasteplass

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Des 2010

Scooterløype og bevergnag

Av Odd Tore Saugerud

På østbredden av Sør-Elvåga litt sør for Søndre Skytten er det både gamle beverfelte trær og ferske bevergnag på trær som fortsatt holder seg oppreist. Andre spor etter beveren var det ikke mulig å se, derimot var det scooterspor og løype over Eriksvann og videre over Sør-Elvåga. Løypa mellom vannene var heller ujevn og steinete.

09 Des 2010

Hit, men ikke lenger

Av Odd Tore Saugerud

Den bratte blåstien opp fra Eriksvann mot Sandbakken deler terrenget med en liten bekk. Vinterstid kjøyver denne kraftig, og er ikke enkel å forsere. Oppover går det på et vis med trær og steiner som forankring, men alle som hadde kommet ovenfra hadde stoppet og snudd ved dette synet. Og dette er før det blir virkelig bratt!

09 Des 2010

Det svenska stålet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er ingen skogskanon, men kjelen og skorsteinen til dampmaskinen som drev saga her på plassen i perioden 1942-47. Laget av Munktells Mekaniska Werkstad A.B. i Eskilstuna som stoppet produksjonen av dampmaskiner i 1921. Restene av denne maskinen ligner på en type som ble bygget før og rundt 1900.