Her har det vært friskt!

Fonner på vestbredden av vannet og grantopper uten snø på nordsiden viser at her har det blåst såpass friskt at snøen føyket. Ikke urimelig selv om dette bare er et ganske lite tjern. Men hva er den mørke flekken ute i vannet til høyre?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Des 2010

Store Åbortjern

Av Odd Tore Saugerud |

Store Åbortjern er riktig trivelig å se på en vinterdag som dette, men ved utoset, hvor kjentmannsposten står, renner også kaldlufta ut. I dag var det -16 °C og skikkelig sno.

07 Des 2010

Et bedre alternativ

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannsmerkehåndboka nevner at en driftsvei som har holdt løypetraséen åpen til Store Åbortjern. Vinterstid kan gata i skogen på bilde nr. 13029 se ut som en driftsvei. Men gamle kart viser at løypa først gikk mot nordvest før den svingte mot tjernet. Starten på den er ødelagt av skogsdrift under kraftledningen, men det er en slags åpning i skogen videre i riktig retning. Sporet i venstre brøytekant viser hvor du kan ta av fra veien, ved en brukket bjørk rett før en stor stein.

07 Des 2010

Gamle Åbortjernløypa?

Av Odd Tore Saugerud

Løypa fra Vambu over Store Åbortjern til Storflåtan har jeg gått noen ganger i ”gamle” dager. Kronglete og med bratthufs, med tjernet som en velkommen avveksling. Siden den var lite gått og det oftest var dyp snø her ble den helst en nedoverløype. Men var den så bratt og hufsete som dette mot Storflåtan?