Et bedre alternativ

Kjentmannsmerkehåndboka nevner at en driftsvei som har holdt løypetraséen åpen til Store Åbortjern. Vinterstid kan gata i skogen på bilde nr. 13029 se ut som en driftsvei. Men gamle kart viser at løypa først gikk mot nordvest før den svingte mot tjernet. Starten på den er ødelagt av skogsdrift under kraftledningen, men det er en slags åpning i skogen videre i riktig retning. Sporet i venstre brøytekant viser hvor du kan ta av fra veien, ved en brukket bjørk rett før en stor stein.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Des 2010

Gamle Åbortjernløypa?

Av Odd Tore Saugerud

Løypa fra Vambu over Store Åbortjern til Storflåtan har jeg gått noen ganger i ”gamle” dager. Kronglete og med bratthufs, med tjernet som en velkommen avveksling. Siden den var lite gått og det oftest var dyp snø her ble den helst en nedoverløype. Men var den så bratt og hufsete som dette mot Storflåtan?

08 Des 2010

Silkeføre nord for Kampevaddammen

Av Erik Unneberg

Ved Kampevaddammen var det slutt på prepareringen, men videre nordover var det gått opp et silkemykt spor. Bildet er tatt mot syd.

08 Des 2010

Kald dag i sporet

Av Erik Unneberg

Det manglet ikke på minusgrader i dag for de som valgte seg en tur nordover fra By. Her ser vi to godt innpakkede karer nærme seg stedet der maskinpreppingen slutter (Kampevaddammen).