Sol i øst, rim i vest

På plassene Nordby og Vårnhus viser rimet at vinteren er i anmarsj, mens Dausjøberga på østsiden fortsatt varmes av gylden kveldssol. Og i midten er Dausjøen i ferd med å legge seg. H. O. Christophersen mener forresten at Dausjøen har fått navnet fordi den med sine bratte kanter stort sett ligger i ly for sterke vinder.

Sol i øst, rim i vest

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Nov 2010

Bru eller demning

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannsmerkehåndboka nevner brua ved Berntsberg. Men også ved utoset er det mulig å krysse elva. Her er brufundamentene grovt overdimensjonert, og det er en mengde bolter med rester av treverk i fundamentene. Ingen skikkelig sti fortsetter på østbredden. Så er da dette også restene av en demning, bygget i 1910, som regulerte Dausjøen med omtrent to meter.

06 Nov 2010

En mosegrodd trapp

Av Odd Tore Saugerud

Ved utoset fra Dausjøen går en trapp ned den bratte skråningen. Starten er vasket vekk, resten mosegrodd. Ikke lett å ta seg ned, ikke mye trafikk, men den leder til en gammel, men fortsatt bra bru.

07 Nov 2010

Inngjerdet utsiktspunkt

Av Erik Unneberg

Selv om Solfjellstua brant ned for mange år siden, er det fortsatt panoramautsikt fra setdet der den stod. Det er bratt ned sttopkanten, og gjerdet har nok sin funksjon i og med at mange barnefamilier søker seg opp hit. I dag kunne ikke utsikten vært bedre, for sol fra en klar novemberhimmel gjorde det lett å få øye på Kolsåstoppen (til venstre), Oslofjorden, Kirkerudbakken (til høyre) og bebyggelsen på Kolsås/Rykkinn.