Værhardt og karrig

Furuene er preget av både vær og tynt jordsmonn der de karrer seg fast på kanten av brinken mot fjorden vest for Knivsfjellet. Bildet viser litt av utsikten mot Svelvik i vest. I nord, og utenfor bildet, utsikt mot Drammen og markene på begge sider av fjorden. I det fjerne kjente vi igjen Vardåsen med stupene og antageligvis Gyrihaugen bak denne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2010

Strålende utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Om utsikten fra kjentmannsposten ved Himmelvannet var storslagen, er utsikten 80 meter lenger syd strålende i den lave høstsola. Så strålende at kameraet måtte nøye seg med deler av den, og dermed gikk glipp av Oslofjorden med lokalferger og en car-carrier i horisonten. Et utmerket sted å raste i sol og med ly for nordavinden. Ikke barnevennlig for barn som er oppflasket på sikkerhetsgodkjente lekeapparater omgitt av EU-sand, men kanskje for dem som er vant til å ferdes i naturen?

24 Okt 2010

Storslagen utsikt

Av Odd Tore Saugerud |

Utsikten fra kjentmannspost 1, utsikten ved Himmelvannet, er storslagen. Fra Svelvikstrømmen i nord og videre mot vest langt forbi Saltskjær og Bjørneskjær med fyr og bebyggelse. Her sjekker Atie bildet i håndboka mot virkeligheten: Samme tre, annen vinkel, annen type postmarkering. Fotografen gikk rett forbi mens han så bakover etter markeringen.

24 Okt 2010

Utsikt fra Kustein (609 moh.) mot Heggelia

Av Kjersti von Krogh

Fra "klatrestien" (109 høydemeter) mot toppen av Kustein fra Mellomdammen er det flott utsikt mot Heggelia nord i Nordre Heggelivann. Men i dag var det tryggest å se hvor man satte beina, for islagte sva med tynt lag snø gjorde ferden utrygg både opp og ned.