Hytte ved Gyrihaugtjern

Ikke alle ”hyttene” ved Gyrihaugtjern er holdt i like god hevd. Denne langs nordøstbredden trenger støtte for å holde seg oppreist. For den som skal videre mot Krokkleiva: Ved siden av hytta går det en utydelig sti vestover i retning Migartjern. Ved en stor åpen myr kan du fortsette mot vestnordvest over myra og videre treffer du blåstien til Fjellseter. Stien mot utoset av Migarbekken tar usynlig av i et stort hogstfelt, men blir etterhvert synlig og kommer inn på en fint opparbeidet driftsvei. Dette er skiløypa som går til Migartjern eller Skardtjern, og et godt valg uansett veivalg videre mot Krokkleiva. Men synfaringen av nordmarkskartet står til stryk i dette område, hverken myra eller driftsveien er på kartet, og blåstien mot Skardtjern er merket på feil side av Migarbekken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2010

Gyrihaugtjerna sett fra Gyrihaugen

Av Odd Tore Saugerud

I bakgrunnen Kolsås og Oslofjorden forbi Drøbak. Herfra ble det å vandre skauleis mot kjentmannsposten og håpe på stier i riktig retning.

16 Okt 2010

Migartjern og kafferast

Av Odd Tore Saugerud

Nydelig vær og på vannet isdekke som sikkert kunne bære en linerle, om de fortsatt hadde vært her. Håper at kaffen smakte, det røk i alle fall skikkelig av bålet. Bildet er tatt fra Gyrihaugen.

16 Okt 2010

Kongelig glideflukt

Av Odd Tore Saugerud

Med sola i ryggen, bratthenget mot Sundvollen i dyp skygge og rim på bakken blir det ikke mye termikk. Likevel var dette dagen da hanggliderne svermet fra Kronprinsens utsikt. Lang kø, den som hadde snurr på snorene eller var skjelven i bena ble bare holdt igjen til fordel for de som klarte seg med kort take-off. Trist at termikken var så dårlig at flyvebanen ikke kom så høyt at Ringerike lå under dem.