Til topps på Tyvenkollen

En strålende høstdag i skogen, og borgen er gjenerobret! Fienden, en hærskare hjortelusfluer er nedkjempet eller tatt til fange, og Atie kontrollerer at forskansningene fortsatt er på plass. Streken i nedoverstrekket fra post 4 til 5 i Frostsprinten 2001 gikk over Tyvenkollen. Her ble det bare omgående venstreveivalg!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2010

Ulendt ved Tyvenkollen

Av Odd Tore Saugerud

Kløfta mellom Tyvenkollen og kollen syd for denne. Trangt, bratt og storsteinet, med en passe stor bekk fra Igletjern(a) under ura. Ikke særlig tiltrekkende å angripe denne veien.

15 Okt 2010

Fjordutsyn fra Tyvenkollen

Av Odd Tore Saugerud

Ja, fotografen vet at Markadatabasen ikke er et maritimt forum, men utsikten mot Oslofjorden med Color Magic på vei ut var uimotståelig. I Sverige går skuta i åkeren, i Norge i skauen.

15 Okt 2010

Den gamle dammen ved Igletjern

Av Odd Tore Saugerud

Kartet antyder en dam i nordøstenden av (østre) Igletjern, og her er den. Solid murt og mosegrodd, men nedfallen i et område og lekk i bunnen av dette. Var det her en reguleringsluke? Terrenget mellom de to myrtjernene er så flatt at selv en liten økning av dagens vannstand ville laget ett Igletjern, og øket reservoarets volum drastisk. Kan dette ha vært reservoaret til en gårdssag eller -mølle?