Pipestein

Pipestein i Pipesteinskaret rett vest for høyde 511 på Nordmarkskartet, kjentmannspost 11 i perioden 1998-2000. Vel verdt en avstikker langs stupkanten etter besøk på bronsealdergravrøysa. Ligger litt syd for et par vannputter nær stupkanten. Ikke enkelt å se før selve skaret er passert, litt krevende gange i terrenget og ganske luftig utsikt. Men så ligger både steinen og Ringerike for dine føtter! Det er bratt og løst og/eller glatt ned til steinen, krever bruk av både armer og bein. Vel nede dukker også navnløse steinsøyler opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Sep 2010

Gyrihaugutsikt

Av Nina Didriksen |

Denne tydelige knorten vi ser fra Haveråsen i Vestmarka, er Gyrihaugen på kanten av Krokskogen. På en flott høstdag som i dag er det bare å nyte utsikten i alle retninger. Her står også en kjentmannspost for perioden 2010-12.

29 Sep 2010

På gamle trakter

Av Nina Didriksen

I tidligere tider ble stier og løyper merket med metallskilt, og noen steder kan en fremdeles finne slike. Dette står rett nord for Stovivollen i Vestmarka.

29 Sep 2010

Byutsikt

Av Nina Didriksen |

På en klar høstdag er det bare å komme seg til topps og nyte utsikten. Her står vi på Haveråsen i Vestmarka, 437 moh. Her ser vi mot Oslo og fjorden. Den tydelige, hvite prikken litt til høyre for midten av bildet er en av de gamle bygningene på Fornebu, og ved å velge stort bilde er det også mulig å skimte tårnet på Røverkollen og kula i Østmarka. På Haveråsen er det fundamenter etter et gammelt brannvakttårn, og kjentmannspost for perioden 2010-12.