Dette blir en fin dag

Med knallvær på Krokskogen var det vanskelig å holde seg innendørs. Så etter lunsj bar det av sted fra By. Derfra var forholdene meget gode for sykling.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Sep 2010

Fugleflukt

Av Erik Unneberg |

På en denne vakre høstdagen holdt flere fugleflokker til i åkrene i området rundt Dælivann. I det neste øyeblikket var de på vingene, og fløy med høylytte vingeslag opp i trærne rett ved. Noen sekunder senere var de igjen i luften, før hele formasjonen igjen var stasjonert i åkeren. Bildet er tatt litt nordvest for vannet. Vi ser Gardlaushøgda i bakgrunnen.

27 Sep 2010

Tømmerhoggerbrakka på Haukeliseter, et studie i forfall

Av Odd Tore Saugerud

En gang en flunkende ny Moelven brakke på hjul, bugsert med møye gjennom uveisomt terreng til den gamle setervollen. Når var det, og hvordan så det ut her da? Ingen produksjonsdato er synlig på dekkene, men Continentallogoen er slik som den var på tidlig 60-tall. Uansett, et sted til litt stillhet og ettertanke, og et alternativ til en rundtur videre fra post 4 og til Asdøltjern, eller helst omvendt. ASKs Turkart Vestmarka 1:20 000 anbefales som støtte til postene i Vestmarka!

27 Sep 2010

Haukeliseter

Av Odd Tore Saugerud

Nei, fotografen er ikke helt på (Hardanger)vidda, men derimot på Haukeliseter på Haukeliskauen syd for Asdøljuvet. Haukeliseter var sannsynligvis setra til gården Haukelia, som er omtalt i Kjentmannsmerkeboka 2010-2012 post 4. Ikke merket på kartet i 1:50 000, men finnes der sommer- og vinterløype går i samme trasé rett øst for Moldkastet. Skogen er i ferd med å gjenerobre setervollene, og alle spor av fast bebyggelse er gjemt i den. Kun en medtatt tømmerhoggerbrakke står igjen.