Fin vei mot Trondheim

Den ligger fint i terrenget, Gamle Trondheimsvei i Gjelleråsen. En gang var dette hovedveien for de som virkelig skulle på langtur - helt til Nidaros.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Aug 2010

Ettermiddagsbad i Østernvann

Av Erik Unneberg |

Det er populært å bade i Østernvann. I hele sommer har vi observert folk som benytter vannet til å ta seg en dukkert. Denne ettermiddagen hadde en guttegjeng behov for litt avkjøling. I bakgrunnen ser vi den gressbevkste delen av badeplassen. Badebryggen kan ikke sees på bildet, men ligger rett til høyre for bildets høyreside.

21 Aug 2010

Bynær slåttonn

Av Nina Didriksen

En må ikke lenger enn til Gaustad i Oslo for å finne bondelandet. Det er store dimensjoner over redskapen som harver over jordene mellom Tuggerud og Sognsvann nå om dagen.

17 Aug 2010

Gjellebekk skanse

Av Erik Unneberg |

Det er bare noen rester igjen av Gjellebekk skanse, der svenskekongen Karl XII ble stoppet våren 1716. Opprinnelig var dette et stort og solid forsvarsverk, men etter at det hadde utspilt sin funksjon, ble det glemt og gjengrodd. Men i 1978 ble skansen gjenoppdaget, og en forsiktig rydding har bragt den frem i dagen. Vedlikeholdet av skansen utføres av Lier Rotaryklubb.