Myrhatt ved Østernvann

I dag pyntet flere eksemplarer av myrhatt (potentilla palustris) opp ved kanten av Østernvann. Denne planten trives på fuktige steder, og regnes i dag som en truet art.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Aug 2010

Ned i Djupdalen

Av Eivind Molde

Etter å ha syklet fra Sollihøgda - via Høymyr - i variert terreng, venter to kilometer med nedoverbakker (ca 110 høydemeter) før man er helt nede i "bunnen" av Djupdalsveien. Så skal man oppover igjen, da - videre mot Auretjernsbekken.

07 Aug 2010

Slipp-plassen på Leikemyr

Av Eivind Molde |

Her på Leikemyr ble det sluppet 54 containere fra britiske fly i desember 1944 og januar 1945. Vi ser en av disse containerne på den lille knausen. Det er Milorg-gruppe 13322 som har satt den opp. En minneplate forteller historien om slippene her. Slipp-plassen ligger et kort stykke fra skogsbilveien mellom Høymyr og Djupdalen. Det er skiltet sti inn til plassen, ca 1,8 kilometer fra Høymyr.

07 Aug 2010

Container fra britisk fly

Av Eivind Molde |

Denne containeren er en av i alt 54 som ble sluppet i fallskjerm over Leikemyr i desember 1944 og januar 1945. Det var britiske Sterling-fly som slapp containerne, som hovedsaklig inneholdt våpen, radiosendere og ammunisjon. Milorg-gruppe 13322 har satt opp denne containeren på Leikemyr.