Nittedal jordstasjon

Nittedal jordstasjon (fra 1986) ligger like ved Rv4 nord i Nittedal, og er Nordens største. Herfra foretas kommunikasjon med satelitter for radio, fjernsyn, data og telefoni. Den største antennen har en diameter på hele 16 meter. Fra jordstasjonen går det blåmerket sti nordover til Rundkollen, åsen med et av de flotteste utsiktspunktene i kommunen. Et annet utsiktspunkt, Varingskollen, sees til venstre i bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Jul 2010

Markas grøde

Av Nina Didriksen |

Nå er det bærtid! Både de røde og de blå er modne og kan plukkes i store mengder, hvis du finner de rette stedene. Disse bringebærene bød seg frem på en busk ved veien østover fra Sandungen gård, og vannet sees i bakgrunnen. Det er neddemmet i sommer fordi Oslo vann- og avløpsetat pusser opp demningen.

31 Jul 2010

Målbundet?

Av Nina Didriksen |

Målfossen i Katnoselva buldrer i vei også midt på sommeren. I elva går grensen mellom Lunner, Oslo og Ringerike kommuner og mellom Oppland, Oslo og Buskerud fylker. Det østligste punktet i Ringerike kommune befinner seg forøvrig midt i Sæterløken, vel 250 meter lenger opp (og Oslos nordligste og høyeste punkt, Kjerkeberget, ca en kilometer østover). Målfossen var stedet for en kjentmannspost i perioden 2000–02.

01 Aug 2010

Sæteren gård

Av Eivind Molde

Dette majestetiske bygget er det første man kommer til når man kommer opp bakken til Sæteren gård. Det er en rekke bygninger på gården, og det er lagt til rette for mange ulike aktiviteter for barn. DNT Oslo og Omegn eier stedet sammen med Barnas Turlag.