Der er Heggelia

Når man kommer på Nye Heggelivei og sykler nordover langs Søndre og Nordre Heggelivann, får man egentlig ikke - pga. skog og avstand - "nærkontakt" med selve vannene før man kommer til det punktet som dette bildet er tatt fra. Da ser man Heggelia, fint beliggende ned mot vannet. Et flott syn. Legg merke til at det er hogd en del skog i området i den senere tid (til høyre i bildet). Det er blitt mye mer åpent langs siste bit av veien fram til Heggelia.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Jul 2010

Langlia eller Lysedammene?

Av Eivind Molde |

Litt etter bommen ved Pipenhus står man overfor følgende valg: Langliveien (til høyre) eller Nye Heggelivei (til venstre). Langliveien går innover til Kringla og Langlia (med flere valgmuligheter derfra), mens Nye Heggelivei bl.a. fører tii Lysedammene og Heggelia.

03 Jul 2010

Velstelt på Kroksund

Av Eivind Molde

Innerst i en blindvei, langt nord i Marka, ligger denne flotte plassen. Fint å se at den ikke gror over, men holdes i god stand.

03 Jul 2010

Flytende grense i Nordvannet

Av Eivind Molde

Nordvannet er et delt vann - rent "kommunemessig". Bildet er tatt nøyaktig på grensen mellom Oslo og Nittedal, langs veien inn til Kroksund. Den venstre delen vi ser av vannet ligger i Oslo, til høyre ser vi Nittedal. Grensen "flyter" der ute et sted... På den andre siden av vannet ser vi litt av plassem Mago.