Aftensrøde østmarksvann

I motlyset i kveld lyktes det å få et glimt av Østmarka, der på rekke og rad Nord-Elvåga (nærmest kameraet), Nøklevann og Østensjøvannet reflekterte kveldslyset. Indre Oslofjord i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Jul 2010

På god vei ved Anderstjern

Av Eivind Molde |

Grusveiene i Marka er utmerkede ferdselsårer for syklister på tur. Denne veien kommer østfra (man kan f.eks. starte ved Elnes eller Stryken) og deler seg i to grener like etter Anderstjern - sørover mot Trehørningen og vestover i retning Sandungen. Dette er det søndre Anderstjern.

03 Jul 2010

I grenseland ved Måsjøen

Av Eivind Molde |

Dersom du har gått på ski fra Stryken til Kikut, har du høyst sannsynlig vært på Måsjøen. Hovedløypa går i hvert fall innom den nordre delen av vannet, som vi ser litt av her. Nå er det syklistene som dominerer i "trafikkbildet". Denne syklisten er på vei i full fart inn i Akershus fylke. Grensen mellom Oslo og Akershus (Nittedal) går akkurat her.

03 Jul 2010

Sandungsdammen utbedres

Av Eivind Molde

Et omfattende anleggsarbeid er i gang ved Sandungsdammen. Arbeidet startet i juni og skal pågå ut året. Bl.a. skal demningen forsterkes og det skal bygges ny flomkanal. Vannstanden er senket ca fem meter i anleggsperioden. Bilde nr. 7141 viser hvordan det så ut her før - og på bilde nr. 1456 kan vi se en helt annen vannstand enn den vi har her i dag.