Skispor langs Bærumsveien

En gang gikk det T-bane langs Bærumsveien. Det er planer om å få Kolsåsbanen på skinner om noen år, men enn så lenge gleder skifolket seg over flotte spor på traseen mellom Kolsås og Avløs. Bildet er tatt like ved Gjettum stasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Mar 2010

På tur i trikkeskinner

Av Erik Unneberg

Lørdag ettermiddag tittet solen frem, og det var tilnærmet påskestemning i løypene som er kjørt opp i traseen til Kolsåsbanen mellom Avløs og Kolsås. Bildet er tatt mellom Gjettum og Valler.

13 Mar 2010

Fine spor mot Kolsås

Av Erik Unneberg

Kolsåstoppen er et kjent landemerke i Bærum, og kan sees fra løyper i Bærumsmarka. Men også fra kolsåsbanetraseen kan den søndre toppen lett iakttas. I vinter har en kreativ ildsjel sørget for flotte spor der det en gang gikk skinnegående kollektivtrafikk. Bildet er tatt mellom stasjonene Gjettum og Hauger.

13 Mar 2010

Strevoppbråten

Av Eivind Molde

Det er vel ingen overdrivelse å si at Strevoppbråten er temmelig falleferdig. Den gamle stua ligger helt inntil løypa vest for Bjerkebekk (mot Ski). Dette var ett av mange såkalte bråtebruk i skogene øst for Ski. Man brente et område med skog og sådde rug i asken. Etter et par år grodde bråtefeltet til og kunne brukes som beite. Mange steder ble bråtelandet også dyrket opp av husmenn og andre som slo seg ned på brukene. Den siste som bodde på Strevoppbråten var svensken Gottfrid Eriksson (1891-1981), ifølge historielagene her i området.