Lysløypa i Grønliåsen

Finere forhold har det knapt vært i de 30 årene lysløypa i Grønliåsen har eksistert. Og hyggelig at så mange familier med barn er ute og går om dagen. Vi befinner oss på åskammen øst for Prinsdal idrettsanlegg - på vei østover. Dessverre er den øvre (sørlige) delen av denne fine lysløypa nedlagt. Men savnet er stort, spesielt denne snørike vinteren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Feb 2010

Lysløypa ved Seterbråten

Av Lise Henriksen

Fra Bjørndal idrettspark går lysløypa forbi den gamle plassen Seterbråten og inn på lysløypa i Grønliåsen. Vi ser nordover mot bebyggelsen på Bjørndal. Lysløypa maskinprepareres av Bjørndal idrettslag, og har vært i topp stand i hele vinter.

25 Feb 2010

Eivind Molde i Grønliåsen

Av Lise Henriksen

I lysløypa i Grønliåsen, mellom Bjørndal og Prinsdal lengst sør i Oslo, streifet Eivind Molde rundt i dag på jakt etter nye løyper og nye steder. Målet hans i hele vinter har vært at hele, eller deler av alle turer skal gå i "ukjent terreng". Eivind Molde nedlegger på frivillig basis et imponerende arbeide med bl.a. turforslagene i Markadatabasen (både sykkel- og skiturforslag), og er medforfatter av den nye, flotte boken "På tur i Oslomarka året rundt", sammen med Olav Harlem og Erik Unneberg.

27 Feb 2010

Opp mot Brunkollen

Av Erik Unneberg

Den er bratt, traseen opp fra Muren til Brunkollen. Men i dag var det fint å gå her, takket være all nysneen.