Lysløype med fjellutsikt

Lysløypen på Kleivstua er godt preparert for både klassisk og fristil. I tillegg kan den skilte med utsikt mot Vikerfjell her hvor den går på Kongeveien.

Lysløype med fjellutsikt

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2010

Gapahuken ved Bikkjetjern i Fudalen

Av Lise Henriksen

Gapahuken ved Bikkjetjern i Fudalen (mellom Klokkertorget og Hellertjerna) ble laftet opp av enebakkingen Nils Wiik i 2008. Da var han mange og åtti år. Det er også Nils som har bygget Vikstjernskoia, og huken ved Bindingsvann. Sprek kar! Han er den eldste deltaker som har gått Flyktningeruta gjennom Østmarka, i en alder av 86 år (i 2006).

31 Jan 2010

Hellertjern i Fudalen

Av Lise Henriksen

En fin rundtur går fra Streifinn ved Flateby over Gjeddevann til Hellertjerna, som ligger sør for Nordbysjøen. Herfra går det sørover til Bikkjetjern i Fudalen, hvor man kan velge å fortsette scooterløypa til Klokkertorget og Kølabånn eller ta nord-og østover til Finlandsrunden/Skillebekk - Streifinn. Bildet er tatt mot sør

14 Feb 2010

Strøken Finlandsrunde

Av Lise Henriksen

I den sørøstre delen av Østmarka, i Enebakk, finner vi topp preparerte løyper og fine rundturmuligheter, med start fra Streifinn ved Flateby, Haugstein eller fra Herredshuset i Kirkebygda. Litt vest for Revetorget (mellom Skillebekk og Fudalen) går løypa i en hestesko mot nord. Bildet er tatt nordover. Litt lenger framme i løypa er det utsikt til østsiden av Øyeren. Terrenget minner mer om Nordmarka enn Østmarka. Dette er en del av turforslaget som kalles "Finlandsrunden".