Månelyst

Lysløype med eget lys blir stadig mer populært. I treningsrunden var det i kveld flere skiløpere enn på en vanlig lørdag i dagslys. Den som liker litt stillhet og ro bør nok velge mindre løyper, som denne fra Femputtene over Svarttjerna. Kvelden var så månelys at det gikk bra uten hodelykt også, men skyggefulle partier i nedoverbakkene kan bli en litt for stor utfordring. Etterhvert blåste det såpass friskt at snøen falt fra trærne, og det føyket litt i løypene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2010

Blåtime og måneskinn

Av Odd Tore Saugerud

God grunn til å sjekke om Rugge stortroll hadde det bra.

27 Jan 2010

Borgersetra, utsikten

Av Odd Tore Saugerud

Borgersetra var for noen år siden et flott utsiktspunkt. Nå har utsikten vokst igjen, men Skiforeningen har merket og etter hvert også preppet løype til et hogstfelt der bratta mot Ringerike begynner. En avstikker hit burde være obligatorisk for alle som nyter naturen når de går på ski. I dag lå tåka tjukk over lavlandet, bare litt av Røyselandet stakk opp. Strålende solnedgang over tåka. -3°C på Ringkollen, -12°C og ertesuppe på Steinssletta.

26 Jan 2010

Ormekollmyr - myra som aldri fryser

Av Odd Tore Saugerud

I alle år jeg har gått forbi den, er det i nordenden av myra åpent vann og eventyrlige snøtuer, gjerne med harespor. I årenes løp har det gått med mye film og mange megabytes her, for formene og lyset varierer fra år til år og fra gang til gang. I dagens versjon er snøtuene ganske beskjedne, og haresporene byttet ut med musespor. Likevel et sted til å roe seg ned og nyte naturen.