Årets største!

Dette er beviset på at det finnes storørret i Marka. Jan-Olav Oseth tok denne ruggen på 5,24 kg i Katnosa i pinsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2009

Stuteskallen

Av Kjersti von Krogh

Vakker høstdag på Stuteskallen som ligger sørøst for Otertjernsåsen med vid utsikt over Sørkedalen og midtre og øvre Lysedam.

17 Okt 2009

Myldrende fjellklatrere ved Hauktjern

Av Lise Henriksen

Fjellveggene ved Hauktjern er et yndet sted for fjellklatrere, og denne fine oktobersøndagen myldret det av folk. Flere hadde endog overnattet i telt i nærheten. For 150 år siden var "Klippene ved Hauktjern" en av konsul Thomas Heftyes stoe attraksjoner, ved siden av hjulbåten "Sara", som gikk på Nøklevann. Til sitt berømte sommersted Sarabråten tok han med seg sine mange prominente gjester fra både ut- og innland, og mange skrev i gjesteboken om sine storslåtte opplevelser oppe ved Hauktjern. I 1975 var også Kong Olav her, og skrev sin signatur på fjellveggen.

17 Okt 2009

Rått Hauktjern-landskap

Av Lise Henriksen

Fra den furukledte åsryggen mellom Kroktjern og Hauktjern, nord for Sarabråten, går en av Østmarkas mest spektakulære, blåmerkete stier. Fra Nedre Utsikten, som vi ser litt av på bildet, går det bratt ned til Hauktjern. Et parti fordrer lett klyving. Skilt er merket høyere opp med "Farlig terreng", på grunn av smale, dype sprekker, som en hund eller et lite barn kan falle ned i (se bildet). Man bør også passe seg for stupene. Vel nede går den merkete stien videre gjennom de åletrange Hauktjernskløftene og ned til Sarabråten.