«Villmannsdalen»

Villmannsdalen er kun et kallenavn på dalen mellom Langtjern og Oppkuvvann. Her går hovedløypa mellom Skansebakken og Løvlia. I dag var det fortsatt mye snø i dalen, som bare er ca. 300-400 meter lang.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2009

Spill og moro

Av Nina Didriksen |

Det våres i naturen, og tydelige spor i snøen vitner om at de fjærkledde jobber for å føre slektene videre. Hønene dukker nok ikke opp før i overgangen april-mai, men en skal ikke kimse av hanenes leik. Dette bildet er tatt på en myr på åsrekka mellom Helgeren og Hakloa. Nå er det fine forhold for turer utenfor løypene, og da kan en utforske ukjente åser og topper.

26 Mar 2009

Appelsinutsikt

Av Nina Didriksen

Skitur og appelsin hører sammen, kanskje det er derfor Appelsinhaugen har fått sitt navn? Ikke vet vi, men utsikten er flott. Her ser vi Fyllingen og Bjørnsjøen foran Porthøgda, Kikuttoppen og Middagskollen.

26 Mar 2009

Appelsinmyra?

Av Nina Didriksen

"Alle" har vel hørt om Appelsinhaugen, men har du vært der? Det er en topp eller liten ås vest for Kobberhaugene, og den lar seg ganske lett bestige på ski fra de fleste kanter. Her oppe finner du bl.a. dette vakre myrpartiet, sammen med nydelig utsikt. Området var et yndet mål for turer før i tiden, fra før Holmenkollbanen bragte skiløperne nærmere Marka. Historier kan fortelle at gamlekara på Frønsvollen, dvs. Christiania Skiklub, brukte området som mål for skiturene sine, og navnet skal visstnok stamme fra denne tiden.