I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Sola har akkurat kommet til syne her ved Øvre Nybrenna. Dette blir nok en fin dag, her i løype 1611 (Øyungen - Hersjøen).
Se på bildetBildet er tatt i løypa mellom Hersjøen og Øyungen.
Se på bildetTredje juledag kom det mye snø i Totenåsen. Preppemaskinen er her i løypa mellom Øyungen og Hersjøen.
Se på bildetBildet er tatt i løype 1163 (Oksbakken-Rausteinshytta), 600 meter fra Rausteinshytta.
Se på bildetKolbu KK startet sesongens løypekjøring i helgen. Her lages det spor på strekningen mellom Lønsjøen og Vollum.
Se på bildetNå blir det fine løyper fra Lønsjøen! Bildet er tatt på veien i retning Storbrenna.
Se på bildetKornet er modent på Østre Toten, og treskingen er i gang. Bildet er tatt langs sykkelrute 678 (Lund - Lønsjøen), ved Dyste.
Se på bildetKulturlandskapet på Østre Toten er ganske flatt, men kommer du deg opp noen få meter i terrenget, er utsikten god. Bildet er tatt ved Bjørkenga.
Se på bildetBildet er tatt noen få meter fra den flotte veien ved Bjørkesnuplassen. Her går traseen til løype 1391 (KK-runden) på traktorvei.
Se på bildetOm vinteren går løypa KK-runden forbi Bjørkesnuplassen. Skogsbilvegen fra Bjørkenga ender her.
Se på bildetLitt artig sammentreff mellom motiv og stedsnavn, eller er det kanskje en sammenheng?
Se på bildetDenne veien er godt vedlikeholdt. Jeg passerte ei flott vegskrape på gården rett før. Kan være en sammenheng.
Se på bildetVeien inn til Bjørkesnuplassen er stengt med bom. Her må du dra sykkelen under.
Se på bildetI kveld var det dugnad i Hersjørunden ved Bladtjernsbekken. Tolv personer gjorde mye arbeid i løpet av noen timer. Her skal løypa legges i ny trasé i en strekning på om lag 300 meter. Grunnen til omleggingen er at det ofte er mye overvann i løypa - noe som skaper problemer både for løypekjøring og for skiløperne. Løypa blir heretter gående på hardbakken. Nå skal det graves og planeres. Utbedringen vil heve kvaliteten på Hersjørunden, som er en populær løype for skifolket.
Se på bildetTorsdag 9.7.2020 på kvelden var det dugnad i Hersjørunden ved Bladtjernsbekken. Tolv personer møtte opp, og det ble gjort utrolig mye arbeid i løpet av noen timer. Her skal løypa legges i ny trasé i en strekning på om lag 300 meter. Grunnen til omleggingen er at det ofte er mye overvann i løypa - noe som skaper problemer både for løypekjøring og for skiløperne. Løypa blir heretter gående på hardbakken. Nå skal det graves og planeres. Utbedringen vil heve kvaliteten på Hersjørunden, som er en populær løype for skifolket.
Se på bildetPå dette jordet, og også i kulturlandskapet her, preparerer Kolbukameratene skiløyper når det er nok snø. Den første junidagen var det grønt og frodig på alle jorder og enger.
Se på bildetDette bildet er tatt fra Kolbulinna (fylkesveg 244) i sørlig retning. Vi ser Smebyvegen komme inn fra venstre. Om vinteren prepareres det skiløyper på begge sider av Kolbulinna.
Se på bildetLøypa gjennom Sisselrotkampen hyttefelt har to bratte bakker, ellers er den temmelig flat. Her venter en av bakkene. Før nedkjøringen er det flott utsikt nordover.
Se på bildetFra hemsen på Rausteinshytta kan man se at flere besøkende er på vei langs Rausteinstjernet i retning hytta. Mange har tatt turen hit denne flotte lørdagen.
Se på bildetFrivillige fra OL Toten-Troll sammen med hyttesjef Jan-Erik Nordrum på kjøkkenet på den nye Rausteinshytta. Det er OL Toten-Troll som har ansvar for driften av Rausteinshytta. Det har vært svært godt besøk siden den åpnet i fjor.
Se på bildetDet har vært mye folk på den nye Rausteinshytta etter at den ble tatt i bruk i fjor høst. Dagen i dag var intet unntak. Hytta på "Totenåsens tak" ligger 820 meter over havet. Den ble åpnet 16. juni 2019.
Se på bildetDen nye Rausteinshytta er blitt et svært populært turmål etter at den ble tatt i bruk i fjor høst. Her oppe i 820 meters høyde var det flotte forhold i løypene i dag.
Se på bildetBrede, fine løypetraseer fører inn til Rausteinshytta fra Oksbakken. Det er Totenåsløyper som preparerer på denne delen av Totenåsen. Her oppe i nesten 800 meters høyde er det strålende forhold i dag.
Se på bildetDette er Toppenplassen, der Toppen IL har sin base. I bakgrunnen ser vi litt av Mjøsa. Toppenplassen er et fint utgangspunkt for skiturer på Totenåsen. Løypene herfra går bl.a. i retning Lensbygdaplassen og Oksbakken.
Se på bildetHer er Toppenplassen, et fint utgangspunkt for skiturer på Totenåsen. Løypene herfra går bl.a. i retning Lensbygdaplassen og Oksbakken.
Se på bildetMye nysnø i området oppe ved Rausteinshytta. Sol var det også denne dagen.
Se på bildetI området ved Rausteinshytta har det kommet 40 cm nysnø, og julestemningen er her allerede.
Se på bildetFull vinter ved Rausteinshytta med 40 cm nysnø! Da blir det skiløyper på Totenåsen.
Se på bildetHer ved Knutssætervegen på Vindflomyrene finner vi nyttig og god informasjon både om lokal krigshistorie, og om hvordan vi finner fram til Molstadbrenna, et flott utsiktspunkt på Totenåsen. På Vindflomyrene ble det sluppet to laster med våpen og ammunisjon fra England på ettervinteren 1945. Motstandsmenn fra gruppe 1432-4 Milorg i Kolbu tok imot flylastene, som kom 22. februar og 3. mars.
Se på bildetIkke bare traseene, men også skiltene må sjekkes før sesongstart. Her på Molstadsætra, som ligger på Molstadbrenna på Totenåsen, hadde løypeskiltene falt ned. Men nå er alt på "på stell"!
Se på bildetDet er fine sykkelmuligheter på Totenåsen, og ved rute 913 står dette skiltet. Etter rundt en kilometer kommer du til tårnet med vid utsikt. På gode dager ser du topper både i Rondane og Jotunheimen, samt Vikerfjell og Norefjell.
Se på bildetTårnet ble satt opp i 2005 og gir god utsikt i flere retninger.
Se på bildetDet var skyet og småregn i luften, men også noen solgløtt over Molstadbrenna denne tirsdagen i starten av oktober.
Se på bildetI tårnet på Molstadbrenna er det en sikteplate som peker ut åser fjernt og nært. Her skuer vi utover bl.a. Vindflomyrene. Høgesset er i åsrekka til venstre, mens kollen lengst unna, midt i bildet, er Bukollen sør for Vassfaret.
Se på bildetFra Molstadbrenna skimtes Tjønnholstind og Høgdebrotet i Jotunheimen. Det store vannet er Einafjorden. Helt til høyre skimtes Spåtind.
Se på bildetPå Molstadsætra, som ligger på Molstadbrenna i Totenåsen, går det skiløyper i flere retninger. Vi får merke oss retningene nå, siden skiltene mister sin funksjon når snøen kommer.
Se på bildetEt skilt forteller at det har vært setring tidligere her på Totenåsen.
Se på bildetDenne veien er knyttet til Skiforeningens sykkelrutenett og rute 913. Skiltet forteller om slipp av våpen og ammunisjon under krigen.
Se på bildetVindflomyrene var åsted for slipp under krigen, men er i dag er det et fredelig turområde. De som har greie på slikt, sier at det er orreleik her om våren, og både vår og høst bruker tranene myra som mellomstasjon.
Se på bildetOrdføreren i Østre Toten kommune, Guri Bråthen, stod for den offisielle åpningen av den nye Rausteinshytta på Totenåsen 16. juni 2019. Åpningen fant sted etter at lederen i OL Toten-Troll, Trond Flaskerud først hadde fortalt litt om byggeprosessen, og om hvem som har bidratt. Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til "Totenåsens tak" for å være med på åpningen. Det er sitteplass til ca. 70 personer på hytta. Den gamle hytta brant ned til grunnen natt til 5. juli 2016. Materialer til ny hytte ble fraktet inn på snøen vinteren 2017/2018. Landheim bygg på Skreia har hatt ansvar for byggingen, og nå er altså den nye hytta klar til bruk.
Se på bildetEtterlengtet hytteåpning på Totenåsen. Rundt 400 mennesker hadde tatt turen inn på åsen for å være med på åpningen av den nye Rausteinshytta søndag 16. juni 2019. Den gamle hytta brant ned til grunnen natt til 5. juli 2016. Materialer til ny hytte ble fraktet inn på snøen vinteren 2017/2018, og nå er altså en splitter ny hytte klar til bruk. Ordføreren i Østre Toten kommune, Guri Bråthen stod for den offisielle åpningen av den nye hytta. Rausteinshytta har i årevis vært et svært populært turmål på Totenåsen.
Se på bildetStinn brakke da den nye Rausteinshytta ble åpnet søndag 16. juni 2019. Rundt 400 mennesker hadde tatt turen til "Totenåsens tak" for å være med på åpningen. Tre doble vaffeljern gikk for fullt hele dagen, men likevel ble det kø ved disken. Ordfører Guri Bråthen stod for den offisielle åpningen. Det er sitteplass til ca. 70 personer på hytta. OL Toten-Troll eier og står for driften av Rausteinshytta. Bilde nr. 23581 viser hvordan det så ut på den gamle hytta.
Se på bildetDen nye Rausteinshytta på Totenåsen ble åpnet søndag 16. juni 2019. Åpningen ble foretatt av ordføreren i Østre Toten kommune, Guri Bråthen. Den gamle hytta brant ned til grunnen natt til 5. juli 2016. Materialer til ny hytte ble fraktet inn på snøen vinteren 2017/2018. Landheim bygg på Skreia har hatt ansvar for byggingen. OL Toten-Troll eier og står for driften av Rausteinshytta, som i årevis har vært et svært populært turmål på Totenåsen.
Se på bildetDen nye løypa fra Svartungstua til hyttefeltet ved Svartungen går helt ned mot den nordvestre vika av Store Svartungen. Her passerer løypa kommunegrensa mellom Hurdal og Østre Toten, slik at hyttene på bildet ligger i sistnevnte kommune. Samtidig passeres fylkesgrensa mellom Akershus og Oppland – om ikke altfor lenge endres det til Viken og Innlandet.
Se på bildetLøypekjørerne på Totenåsen er godt fornøyd med den nye preppemaskinen. Her sitter Johannes Skullerud bak rattet under en opplæringstur, med Jørn Barkenes fra Antra ved siden av. Den gamle Montas fra 1995 har vært en trofast medhjelper, og har nå fått ny eier. Sjåførene er skjønt enige om at det har skjedd mye på maskinfronten fra 1995 til 2019. Når du sitter bak spakene, er det kun vifta fra varmeapparatet en hører – fantastisk!
Se på bildetTotenåsløyper kjører opp om lag 16 mil med løyper på åsen. Den nye preppemaskinen får nok å gjøre! Maskinen, en Pisten Bully 4F til 2,5 millioner kroner, ankom Torsætra fredag 15. februar. Løypearbeidet kan støttes ved å vippse et beløp til 77261.
Se på bildetDet var stor stas hos løypekjørerne med ny maskin på plass, en Pisten Bully 4F til 2,5 millioner kroner. Den nye løypemaskinen ankom Torsætra fredag 15. februar. Totenåsløyper kjører opp om lag 16 mil med løyper på åsen.
Se på bildet50 bilder vist.