I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Solen viste se en kort periode i dag. Bildet er tatt ca. 1 km sør for Almelihaugen, i løype 786 (Almelihaugen - Bamrudsetra - Fløyta).
Se på bildetDet er mye snø og flotte forhold. Bildet er tatt i scooterløypa ca. 1 km nord for Almelihaugen.
Se på bildetLitt snø, og isen har begynt å legge seg innerst i vikene på Bundlitjennet. Tjennet ligger i Hurdal kommune og er ett av mange idylliske vann på høgda mellom Hurdal og Mjøsa. Det går ingen veg inn til tjernet, men Hurdal Turlag har merket sti dit.
Se på bildetDet var et sjeldent kraftig regn med tordenbyger over Østlandet i går kveld/natt. Jeg lå i telt litt sør for Langton. Var heldigvis i utkanten av uværet, som var et vakkert skue, så lavt skydekke på en varm og klam morgen var ikke uventet. Bildet er tatt mot syd (Rødvika).
Se på bildetDet har regnet mye, og det var mer vannføring i Hegga enn jeg trodde. Bildet er tatt oppover mot vest. Hegga definerer for øvrig grensen mellom Hurdal og Nannestad.
Se på bildetDet eneste som var litt dumt, var at høyden var oppgitt til 244 moh., og jeg skulle til Greinen på ca. 400. Med 25 grader blir det varmt og klamt.
Se på bildetUtfartsparkeringa ligger rett etter ferista, så du parkerer på et beiteområde. Her er det både kuer og sauer. Varmt i dag, ca. 25 grader.
Se på bildetDet er morgen på grusveien mellom Skomakartjennet og Langtjennet (sykkelrute 942), og sola har ikke nådd bakken foreløpig. Men snart kommer den!
Se på bildetFra skogsbilvegen sør for Skomakartjennet går det sti til Nysetra (1,6 km). På vegen går også sykkelrute 942 (Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet), mens det om vinteren går skiløype der, nemlig løype 793 (Sandvikenhytta - Skomakartjennet).
Se på bildetHer har de satt gjerde rundt snøen, sikkert for å passe på den slik at ingen tar den. Det var 11 grader da bildet ble tatt, rett sør for Skomakartjennet.
Se på bildet"Bergerseter" står det på kartet, der denne hytta ligger på sørvestsida av Skomakartjennet.
Se på bildetIkke mye å klage på når man kan komme ut av teltet og få oppleve Skomakartjennet fra sin beste side.
Se på bildetFantastisk å våkne opp i så fine omgivelser. Fikk sol på teltet først kl. 06.50.
Se på bildetTeltet er slått opp, og kl. 22 treffer kveldssola fortsatt tretoppene ved Skomakartjennet. Blir ei fin natt, dette.
Se på bildetSykkelrute 949 går fra Skomakartjennet til Bjønnhaugen og videre til Fjellhaug. Her ser vi starten, som går i terrenget (trillesti).
Se på bildetDette bildet er tatt ved vegkrysset i bunnen av Skomakarbakken, der det fortsatt er igjen litt snø.
Se på bildetHer gikk den gamle hesteveien ned fra Skomakarbakken til Skomakartjennet. Den er flott murt opp.
Se på bildetOm vinteren er det løypekryss her ved Skomakarbakken. Løypene går til Skreikampen, Skomakartjennet, Vangen og Dalen.
Se på bildetKlokka har passert ni på kvelden, men første pinsedag var det fortsatt godt med lys og utsikt mot Skomakarbakken.
Se på bildetOppe på Pålshaugen var det i kveld et nydelig lys. Det var heller ikke noe å si på utsikten.
Se på bildetRett nedenfor det høyeste punktet på Pålshaugen er det vid utsikt, spesielt på kvelder som i dag.
Se på bildetDet er flere turmål i området rundt Skomakartjennet. Et av dem er St. Pauls gruve. Den var i drift fram til 1820, men er nå satt i stand som besøksgruve.
Se på bildetDette skiltet er kanskje litt slitent, men gjør nytten likevel i sin gjerning med å vise fotruta til Skreikampen fra Skomakarbakken.
Se på bildetFra toppen av Pålshaugen er det begrenset utsikt, men fjerne blåner kan i alle fall ses.
Se på bildetDet er bare fire timer til vi skriver juni, men likevel er vegen stengt pga. teleløsning ved Skomakarbakken.
Se på bildetFra dette vegkrysset sørøst for Skomakartjennet kan en komme seg til blant annet Skreikampen (698 moh.).
Se på bildetDet var flott aftensteming ved Skomakartjennet første pinsedag. Bildet er tatt fra den sørøstre enden av tjernet.
Se på bildetDette skiltet forteller hva tjernet heter, men den korrekte navneformen er faktisk Skomakartjennet.
Se på bildetOmtrent 150 meter sør for Skomakartjennet deler skogsbilvegen seg, og her lå det faktisk litt snø.
Se på bildetLitt trekkfullt på sure dager, kanskje, men her går det an å sitte ned hvis man trenger en pause. Bildet er tatt på skogsbilvegen like sør for Skomakartjennet. Om vinteren er det et løypedele her.
Se på bildetSkogsbilvegen mellom Langtjennet og Skomakartjennet er stengt med bom, men syklister og folk til fots kommer seg lett forbi. Skogsbilvegen er en del av sykkelrute 942 (Bøhnshytta - Langtjennet - Skomakartjennet).
Se på bildetByfellavegen, som ble anlagt på 1960-tallet, starter ved Langton. Her går sykkelrute 568 opp til Kinna.
Se på bildetFra Langton er det skiltet opp Byfallavegen til Flystripa. Muligheter for både langrenn, sykling og fottur derfra.
Se på bildetVed Langton møtes tre sykkelruter. Det er rute 568 til Kinna, rute 692 fra Eidsvoll verk og rute 695 fra Hurdal torg.
Se på bildetDet har tært hardt på snøen på Minneåsen nå i april, men i Koiedalen er det ennå mer enn nok snø. Så der kunne de som foretrekker ski i påsken, nyte nykjørte spor, sol og varme denne første påskedag 2020.
Se på bildetI hele vinter har det blitt kjørt opp skiløype den vel 1,5 kilometer lange vegstumpen fra Byfellavegen (like ved det høyeste punktet på løype 971 eller løype 972) og innover mot Koiedalen. I denne lille stigningen vel halvveis får en fint utsyn over Minneåsen mot Totenåsen. Rett bak toppen av grana midt i bildet ser en Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).
Se på bildetSom det står i løypebeskrivelsen til løype 979 Gjødingsætra - Abbortjnnet, er det et løypedele 2,8 km fra Gjødingsætra. Følger en der løypa rett fram i stedet for opp mot Abbortjennet, kommer en til garden Bjørtomt. Inn dit går det en bilveg fra Nordenga i Skrukkelia. Bildet er tatt der skiløypa slutter ved denne vegen. Sjøen på bildet er Fjellsjøen, og i bakgrunnen ser vi tårnet på Mistberget.
Se på bildetDen skal tidlig krøkes som god fisker skal bli! Godt å få litt hjelp av en med lang erfaring.
Se på bildetEn familie på vei til Fjellsjøen for pilking og bålkos. Fine skiforhold denne dagen, både for klassisk og skøyting.
Se på bildetTil tross for en mild og snøfattig vinter er det fortsatt flotte skiforhold på Minneåsen: sol, nykjørte løyper og skarpt føre på formiddagen i dag. Bildet er tatt like før løypekrysset ved Aklangen.
Se på bildetI den nordre delen av Hurdalssjøen har det i vinter vært mange dager med fin skøyteis, mens det i den søndre delen hele tida har vært områder med åpent vann. Bildet viser tydelig hvor iskanten ligger nå, fra Haugnes på østsida av sjøen (til venstre i bildet) og over til Skriverholmen på vestsida. «Hatten» i åsen bakerst er Klofjell i Nannestad. Bildet er tatt med tele fra parkeringsplassen ved Siridalsvegen.
Se på bildetNykjørte løyper og ypperlige forhold på Minneåsen i dag. Men akkurat her i løype 971 mellom Hermods plass og Vingerdalstua er det bare så vidt at ikke bekken har gjort det vanskelig å komme forbi uten å bli våt på beina - svært uvanlig til bare å være i slutten av februar.
Se på bildetNede ved Hurdalssjøen lå tåka i dag, mens det her oppe på Minneåsen var strålende sol. Men med granskog og lav sol var det ikke mange solstrålene som nådde ned til oss som var ute på ski. Vi fikk nøye oss med å se strålene leke seg i tretoppene rundt løypa.
Se på bildetSelv om det er over en måned siden det ble skiføre i Hurdal, har Hurdal Turlag fortsatt med ukentlige fotturer. I dag, 17. desember, ble siste tur før jul arrangert. Turen gikk i området rundt Hurdal kirke, og ble avsluttet med suppe, kaffe og kaker på Kirketunet. Bildet er tatt på Buråsen, rett nord for Hurdal kirke
Se på bildetMandag formiddag, og traktoren til Hurdal Hele Året er på vei tilbake etter å ha lagt spor på den ene sida av traséen nordover fra Hermods plass til Holtjennet. Det er vinterlige forhold med 50–60 cm snø, og som en ser på skogen: Det som kom som regn nede i bygda i helga, kom som snø i høyden.
Se på bildetNysnø og nykjørte løyper fristet mange ut på ski på Minneåsen i helga.
Se på bildetFørste uke i november, og isen har allerede lagt seg på Fjellsjøen. Fjellsjøen (520 moh.) ligger rett under Fjellsjøkampen i Hurdal kommune. På skogsbilveien langs nordsida av sjøen går skiløypa mellom Gjødingsætra og Abbortjenn (løype 979). På andre sida av sjøen har Hurdal turlag merket en sommersti. Bak i bildet ser vi Bjørtomt, et av de mange bruka i Skrukkelia der finner slo seg ned på 1600-tallet.
Se på bildetPå vei mot Fjellsjøkampen fra Gjødingsætra. De to turgåerne har lagt bak seg vel 2,6 km og 300 høydemeter, og er snart oppe på den søndre toppen. Her er det flott utsikt sørover. De to tjerna nærmest er Fåtjenn og Kalvtjenn. I lia bak der igjen ser vi Knaisætra (litt til høyre for Fåtjenn øverst i ei tilnærmet rund hogstflate). Hvis en forstørrer bildet og lar blikket fortsette rett bakover fra Knaisætra, kan en så vidt det er ane Øyeren.
Se på bildetBrukbare forhold på Minneåsen hele påsken – og sannsynligvis noen dager etter påske også, i hvert fall fra Hermods plass og nordover til Holtjennet. Bildet er tatt i løype 976 (Holtjennet - Aklangen).
Se på bildet50 bilder vist.