I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Flott scooterspor her ved starten av Spenntirunden (løype 1153). Nydelig vær og mange kuldegrader i dag.
Se på bildetEn iskald januardag hvor sola varmer lite fysisk, men mye psykisk. Bildet er tatt på Hovdevegen langs løype 1440 (Skjeskroken - Skihytta).
Se på bildetTrær må fjernes før det kan bli skispor. Breiskallen SK var på pletten i dag.
Se på bildetDet har til tider vært ganske strabasiøst for Breiskallen SK med mye trefall og kjøyvehull, da det ikke ble skikkelig barfrost i høst.
Se på bildetMye folk ute i løypene i dag, og noen koste seg med grilling av pølser på Mæhlumsetra på Vardalsåsen. Parkeringsplassen på Rørmyra noen kilometer unna var stappfull med biler og masse blide folk. Telte 140 biler på plassen.
Se på bildetFlotte forhold på Vardalsåsen i dag med skikkelig vintervær og nykjørte løyper.
Se på bildetSesongens første preparering av Spenntirunden. Mye løs snø og trær som henger over traseen. Derfor ble ikke hele runden preparert. Kjempefine spor fra Store Kaldingen til snuplass på tømmerveien ved Spennti. Her ser vi sporet i skogen ned mot Kaldingen.
Se på bildetI dag var det klart for sesongens første preparering av Spenntirunden. Det er mye løs snø og trær som henger over traseen, så derfor ble ikke hele runden preparert denne gangen.
Se på bildetI løpet av søndagen ryddet en ivrig dugnadsgjeng bort mellom 55 og 60 busker på Vardalsåsen. Bildet er tatt ved Hunnshytta mellom Rørmyra og Nedre Eikvelta.
Se på bildetHer måtte vi snu med løypemaskinen. Bildet er tatt ved Øytjernet på roden mellom Rørmyra og Nedre Eikvelta.
Se på bildetTakket være hjelp fra Sparebankstiftelsen og Gjøvik kommune har Øvre Vardal Sportsklubb kunnet investert i ny scooter. Og en ivrig, dyktig gjeng frivillige har brukt mange timer på å gjøre traseer klare for vinteren. Nå ligger alt til rette, masse snø, og fine løyper.
Se på bildetDet er dresinutleie på Dokka, og herfra kan du komme deg helt til Hov i Land på den gamle Valdresbanen.
Se på bildetDenne veien er flott å sykle på. Det at det blir tatt ut virke, gjør at veien blir vedlikeholdt.
Se på bildetHer er det laget en «jukseklopp» for å slippe vannet gjennom og bevare snøen. Dette er et gammelt triks.
Se på bildetFlott myr, og artig at skiløypa Brattsverunden går her. Bildet er tatt mot øst.
Se på bildetAlltid litt artig å treffe på slike steiner i terrenget. Denne gikk jeg forbi 150 meter øst for hytta ved Mårsjøen da jeg gikk skauleis for å finne skiløypetraseen. Lurer på om det er en offerstein? Det lå mye småabbor ved steinen. Rart de ikke var tatt av dyr.Trolig er det fisking med ruse for å få ut abbor fra tjernet, for å få opp ørretstammen.
Se på bildetSola kom og gikk, og det var mest sol på trappa på hytta, så jeg lånte den og fikk fyr på primusen og fikk varm lunsj. Unngår normalt realtype mat, men på turer over flere dager er det veldig kjekt å ha noe slikt i sekken.
Se på bildetFra bålplassen ved neset på Mårsjøen er det meget god utsikt mot Mårsjøhøgda og hele Mårsjøen.
Se på bildetFlott vedlikeholdt hytte, ligger usedvanlig flott til på et lite nes.
Se på bildetUtrolig rart hvordan ting synker ned i myr, og blir delvis usynlig. Men flott å gå på. Mårsjøen og Mårsjøhøgda i bakgrunnen.
Se på bildetSkimyra renner ned i Mårsjøen, så en klopp er kjekt for å komme seg over.
Se på bildetDenne fuglekassa på nordsiden av Mårsjøen er veldig stor. Er den for ugler, tro?
Se på bildetJeg gikk stien ned fra krysset til Mårsjøen, så ut som en fiskesti. Flott vann, Mårsjøhøgda på høyre side.
Se på bildetDet går fint å sykle på den meget flott traktorveien opp til Mårsjøhøgda. Her går også Brattsverunden om vinteren. Bildet er tatt oppover mot krysset Brattsverunden/Ellingsverunden.
Se på bildetNordre Land IL arrangerte tidligere terrengsykkelrittet Fløyterrittet. Det var 45 kilometer langt, med start og mål på Dokka. Traseen gikk blant annet forbi løypekrysset ved foten av Mårsjøhøgda.
Se på bildetDette bildet er tatt i løypekrysset ved Skålmyra vest for Mårsjøen. Her går traseene for løype 1041 og løype 1042 sammen vestover. Terrenget er perfekt for skiløyper, så nå venter vi bare på snø!
Se på bildetHer går Brattsverunden og Ellingsverunden sammen til Snauhaug skistadion.
Se på bildetJeg kom meg hit med sykkel, men her slutter traktorveien, ved en liten snuplass. Her er også løypetraseen.
Se på bildetPå Mårsjøhøgda er det flotte furuer og fine myrer, perfekt for å lage skiløyper her. Jeg gikk et stykke over åsen til jeg havnet i dette flotte myrområdet.
Se på bildetMellom de flotte furuene på Mårsjøhøgda er det litt utsikt mot Mårsjøen.
Se på bildetGreit med slike staker, da veit du at du er på toppen. På klare dager ser du nok langt herfra, helt til Snertingdal. Det har vært snakk om å sette opp en gapahuk i området her. Men Østsinni stigruppe har vel bygget en gapahuk annet hvert år, tror jeg.
Se på bildetHer går stien i løypetraseen, som er jevn og fin. Her er det mange flotte furuer, og det er utsikt på toppen. Dette bildet er tatt på et punkt like etter der skogsbilveien slutter.
Se på bildetTil høyre kommer du til helt til Brudalen og Elvebakken. Til venstre kommer du til Mårsjøhøgda.
Se på bildetDette bildet er tatt nordøstover fra Bergsætervegen. Her er det åpne store flott myrer, men gult fint høstgress.
Se på bildetRyddig, flott gapahuk, Litt ved også under benkene, men ikke mye. Gjesteboka var full, så fikk ikke skrevet i den. Den er fra da gapahuken ble bygget, i 2017.
Se på bildetDet skal begynne å regne ganske mye, så det er greit å ha et bål nå. Rått og ingen brannfare her på Brasethøgda.
Se på bildetJeg skal sove over i gapahuken på Brasethøgda i natt. På tide å sanke ved, og i et hugstfelt er det heldigvis mye å finne.
Se på bildetHer ser vi toppmerket på Brasethøgda eller Brasethovde, som det står på kartet. Den er 648 moh.
Se på bildetFra Brasethøgda er det fantastisk utsikt i flere retninger. Her ser vi mot øst. Midt i bildet har vi gapahuken, som Østsinniåsen grunneierlag (Stigruppa) bygget i 2014. Vi ser fra venstre Snertingdal, høyeste punkt er trolig Akselhovde på 794 moh. Høyden rett over gapahuken er Venholhøgda på 750 moh., så kommer Hovde, 666 moh. Til høyre er Tjernsvehaugen på 641 moh. For øvrig forbausende bra utsikt fra ca. 640 moh.
Se på bildetFørste året etter at gapahuken ble bygget, var det ikke grind her, så da tok sauen huken i bruk. Men solid grind er nå på plass.
Se på bildetDu ser langt og mye fra Bratsethuken. Virkelig panoramautsikt.
Se på bildetFlotte myrer, det må være fint å kjøre opp løyper her, lettgått trasé også.
Se på bildetHer går det en umerka sti opp til Gapahuken på Brasethøgda (Brasethuken).
Se på bildet50 bilder vist.