I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det var god plass på parkeringen ved Lunner barneskole. Herfra kan du gå ut i det omfattende løypenettet på jordene i dette området og nyte god plass og hyggelige møter med andre skiløpere. Alle hilser her.
Se på bildetVi ser vestover mot Ballangrud, en samling hus som var en liten bygd i gamle dager. Skiløypa går rett forbi bebyggelsen. I dette området er det mange og brede løyper over store strekninger, med lite folk, og alle hilser.
Se på bildetPå jordene her nord for E16 er vi i lavlandet nord for Nordmarka. Det er et vell av skiløyper over jordene, det er mulig å gå korte og lange runder etter eget forgodtbefinnende. Hyggelig er det også, for de aller fleste hadde tid til et hei og kanskje en liten prat.
Se på bildetLøypene kjenner ingen grenser. De krysser kommunegrenser og grensene mellom de som preparerer. Her ved Åslund, oppe på åsen mellom Viggadalen og Randsfjorden, sørger Vestre Gran IL, Grindvoll IL og Lunner vel for at et stort og variert løypenett henger sammen, til beste for de mange som er glade i å gå på ski. Mot høyre går vestre del av Lunnerrunden, som Vestre Gran IL preparerer. Løypa som går mot venstre, preppes av Grindvoll IL, mens løypa bak fotografen kommer opp fra Lunner sentrum, og kjøres av Lunner vel.
Se på bildetHer på Solheimstorget møtes Kongevegen og Korsrudlinna. Men også mange skiløpere ferdes her. Dette er en viktig løypeforbindelse innover åsen fra Lunner. I dag er det god, gammeldags vinter og 17 minusgrader her oppe.
Se på bildetMange av Lunner vel sine scooterspor går tett ved bebyggelsen. Her har man kort vei til løypa.
Se på bildetMange var ute i løypene på denne strålende vinterdagen i Lunner. Det var rikelig med snø, blå himmel, 17 minusgrader og flott utsikt over mot Øståsen.
Se på bildetI Lunner sentrum kan ingen klage over at det er langt til sporet. Lunner vel sørger for at f.eks. de som bor i Tomtervegen har skiløypa rett utenfor husveggen.
Se på bildetNydelig og kald vinterdag (- 17 °C) ved Solheimstorget i Lunner. Fra 400 meters høyde går det nedover i fine spor, oppkjørt av Lunner vel.
Se på bildetSnø og et julepyntet hus er en fin avslutning på skituren fra Sand, via Lunner stasjon og hit til Lunnerlinna, der løypa munner ut i vegen. Men opp til venstre, rett på den andre siden av Korsrudlinna og jernbanen, er det flere skiløyper.
Se på bildetMed snø i lufta kommer tog og skiløper fram til Lunner stasjon. Lunner vel lager skispor både på øst- og vestsiden av stasjonen.
Se på bildetFin ettermiddagstur gjennom Lunners vinterlandskap. Bakkene opp fra Sand er tilbakelagt, og i enden av denne strekningen ser vi Rypsekkvegen.
Se på bildetBildet er fra Skjervemoen rundt på Langmyra. Utrolig flott her i formiddag.
Se på bildetØvervåja ligger oppe i lia nordvest for Våja. Det kommer løype opp hit fra vannet. Løypa som går inn i skogen til venstre, fører til Breidtjernet, eller man kan ta av, og følge Skardbrennvegen mot Skjerva. I den brede traseen på høyre side av skiltene kan man gå til Sjosætra, Gullentjern eller Sagvollen. Det er Skjerva løypelag som prepper løypene her.
Se på bildetDet er flott å gå gjennom snøtung skog. Men når skogen er høy og tett, er det ekstra spennende å komme inn i et hogstfelt. Er det utsikt i vente? Og det var det virkelig her, et flott panorama ned mot de nordligste vannene i Skjervavassdraget. Bildet er tatt i Kudalen, fra løypa mellom Breidtjernet og Øvervåja.
Se på bildetSkjerva løypelag er inne i sin andre sesong, og preparerer allerede et stort løypenett som strekker seg fra Brovoll i sør til Grunntjernet i nord. Her ved Breidtjernet starter en av løypene de prepper. Det er, ifølge eget slagord, «skispor på gamlemåten».
Se på bildetStore mengder snø har skapt trolske formasjoner i skogen. Bildet er tatt mellom Grunntjernet og Breidtjernet på Øståsen på Hadeland.
Se på bildetGode spor i eventyrskog sør for Ullvildsdalen. Ingen tvil: Nå er det god, gammeldags vinter.
Se på bildetUllvildsdalen er et populært startsted på Øståsen. Denne første tirsdagen i 2021 var det flere som hadde tatt turen opp hit, og latt seg friste av snødekket vinterskog i sol.
Se på bildetDet nærmer seg solnedgang på Øståsen. Her ved Randsjøen er det 12-13 minus i dag, og strålende vinter.
Se på bildetSkjervemoen rundløype er ny denne sesongen, og har sitt utgangspunkt ved Skjerva sag. Her ved Aklangen er rundens sørligste punkt. Til venstre ser vi løypa som går sørøstover langs Aklangen, og opp mot høyre, i Aklangsbakken, går løypa tilbake mot Skjerva igjen. Skjerva løypelag står for preparering og merking av løypenettet her.
Se på bildetDette bildet er tatt i nordre del av Skjervemoen, en halv kilometer fra Skjerva sag langs den nye løypetraseen mot Langmyra - Hesterær og Aklangen.
Se på bildetBildet er tatt i løype 1572 (Skjervetråkket - Fløyta - Skardbrennvegen - Breidtjernet).
Se på bildetMed ny slådd blir det fint i løype 1572 (Skjervetråkket - Fløyta - Skardbrennvegen - Breidtjernet). Bildet er tatt ved Kobberputtene, som ligger mellom Gullentjern og Breidtjernet.
Se på bildetLøypa fra Lushaughytta via Gåsbakktjerna går åpent og fritt og i dag var julestemning og føre upåklagelig!
Se på bildetUmiskjennelig åsprofil - Lushaugen 812 moh - ruver i bakgrunnen. For et par år siden ble det laget løype opp, og det anbefales å ta en tur opp for de som ikke har vært der
Se på bildetDet var overraskende fine forhold på Hadelandsåsen i dag, selv der løypemaskinen ikke hadde rukket å kjøre, men 5 cm nysnø på toppen av gammel prepp gjorde underverker
Se på bildetVåren 2020 investerte Skjerva løypelag i en stor slådd, for å kunne rufse opp i harde traseer. Denne kameraten her er 150 cm bred og 315 cm lang. Alle radene med tannstål, pluss vekten på 170 kg gjorde at vi kunne omdanne en isete og hard trasé til en fast og fin skiløype, bra nok til å kunne gå i med tørrvoks.
Se på bildetFøret og stemningen var upåklagelig i dag på vår vanlige førjulsrunde inn til Lushaughytta
Se på bildetI 2011 var det 25 år siden Øståsen skiløyper ble opprettet, og i den anledning ble bildet tatt. Det betyr at de har 35 års jubileum i 2021. En stor og viktig samarbeidspartner for Skiforeningen helt siden 2007, som første eksterne organisasjon utenfor det sentrale Oslomarka.
Se på bildetDet kom mye snø i natt, og 10 km treningsrunde gjøres klar. Her er maskinen ved Nysetra.
Se på bildetI høyereliggende strøk var det fint og hvitt langt utover tirsdagen, selv om nedbøren gikk over i regn. På Lygna kunne fotografen ha fått seg en skitur på entusiastføre, men skiene fikk hvile.
Se på bildetRandsfjorden speiler seg blank i sola, selv om det også er noen skyer på himmelen i dag. Gården heter Lysenstøa, og kornet står modent. Vi er her på sykkelrute 333 mellom Røykenvik og Grinaker. Flott vei å sykle på, og fine muligheter til å raste mange steder eller ta et bad på Ulsnestangen. Bildet er tatt mot sørvest.
Se på bildetKornet står modent på Askimlandet ved Lysestøa. Bildet er langs sykkelrute 333 (Røykenvik - Grinaker), i nordlig retning mot Horn, der hvor ferja til Bjoneroa går. 17 grader og delvis overskyet i dag.
Se på bildetI Røykenvika ligger dette flotte bygget. Det huser Brenneriet café og restaurant Elings. Det er midlertidig stengt nå. Hele området i Røkenvika er perfekt for en rast. 17 grader og delvis sol i dag.
Se på bildetDisse kuene var på beite sør for Vollen, like ved Purkemyra. Om vinteren går det skiløype forbi her. Det er løype 1585 (Ånnerud - Stormyra - Purkemyra) og løype 1582 (Solliøygarden - Stormyra - Purkemyra).
Se på bildetHøgkorsplassen er et artig sted, litt åndelig, og det gir en god følelse å raste her. På denne infotavlen på bildet kan vi lese at vegen forbi her heter Kjølvegen, og at det finnes flere mulige opphav til navnet. Den er nevnt allerede i 1225 i Håkon Håkonssons saga, og også i Sverresagaen.
Se på bildetOppe ved Høgkorsplassen ble det bare klarere og klare utsikt, her mot nord og Einafjorden. Vi ser litt av Kjølvegen på bildet.
Se på bildetDet er noen små perler i Gran Almenning. Avalsjøen er en av dem. Her går Jotunheimenstien rett forbi. Det er fint å sykle inn hit også.
Se på bildetDet er fint å bade i østenden av Avalsjøen. Her er det bålplass, og det går en fin sykkelvei hit.
Se på bildetDet er snart solnedgang, og det er 27 varmegrader her ved Avalsjøen. I bakgrunnen ser vi Breidhaugen.
Se på bildetJeg stoppet og tok et velfortjent bad i Våja. Bildet er tatt mot syd, tipper det var 21 grader i vannet.
Se på bildetUthuset på Gulsjøhytta har plass også til de som ikke er medlem av DNT, men nåløyet er trangt. Til gjengjeld har de den beste utsikten.
Se på bildetLeier du deg inn på Gulsjøhytta i regi av DNT Hadeland, kan du ta deg en rotur. Det er også fine grusveier å sykle på.
Se på bildetVedSøre Gulsjøen har DNT Hadeland satt i stand en hytte, kalt Gulsjøhytta. Den har soveplass til åtte til ni personer og båt som kan benyttes på tjernet. Fine grusveier å sykle på. Jotunheimstien går også gjennom dette området.
Se på bildetI dette krysset møtes sykkelrute 318 (Øyangen - Høvra) og sykkelrute 840 (Nannestad - Kvernsjøen - Øyangen). Om vinteren er det løypemøte her.
Se på bildetDe med hundespann har lange runder! Bildet er tatt i krysset rett nord for Kvernsjøputten.
Se på bildet50 bilder vist.