Dagens føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Mildvær i et par dager

2017-01-19 10:08:46

Det er i dag stort sett lettskyet vær og temperaturer mellom -6 og +7 grader på morgenen. Det skal bli veldig mildt i høyereliggende områder, mens det er kaldere i lavlandet. Det slir spennende å se hvordan løypene håndterer mildværet, men de preparerte løypene holder seg foreløpig bra. Fortsatt finner du de beste forholdene for en skitur i de nordligste og høyestliggenede områdene, dvs nord i Nordmarka, Romeriksåsene og Krokskogen. Mer variabelt er det syd i Nordmarka, Lillomarka, Bærumsmarka, Vestmarka og Kjekstadmarka og Finnemarka i Lier, men også i disse områdene finner du løyper med brukbare forhold. Østmarka og Sørmarka og områder lenger syd har ikke skiføre. Les de ulike områdemeldingene for mer informasjon og følg med på preppestatus i kartet.

Kunstsnøløyper: Kunstsnøanlegg gir fine skimuligheter der det ellers er magert med snø. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (3 km), Linderudkollen (500 m), Skullerud (3 km), Østre Greverud i Oppegård (1,7 km), Drøbak (3,2 km), , Sørkedalen (1,2 km), Fossum (1,5 km), Eineåsen (1,2 km), Vestmarksetra (1,6 km) og Eidsletta i Asker (2,5 km).

Isvett: Det er nå mange markavann med solid is. Men med snø oppå isen er det ekstra vanskelig å vurdere forholdene. Husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Følg staket løype der vannene er merket. På www.iskart.no får du mer informasjon om isforholdene, husk å sjekke dato for observasjonene. Bruk hodet og sikkerhetsutstyr (minimum ispigger som du får kjøpt i sportsbutikker) hvis du skal bevege deg utpå isen. Her kan du lese mer om is og skøyter i Marka.

Ny føremelding: Skiforeningens føremelding har fått nytt utseende. Den mest iøyenfallende endringen er at vi nå har et kart som inngang til de ulike områdemeldingene. Klikk i kartet på et markaområde, eller søk etter sted for å finne føremelding og preppestatus for ditt område. Bruk søkefunksjonen hvis du synes det er vanskelig å finne fram i kartet. Kartet kan zoomes inn og ut med + og - og kan panoreres ved å klikke og dra i kartet. Fargen på løypestreken indikerer preppestatus. Klikk på en løype for å få opp tidspunkt for siste prepping. Bruker du mobil, er iMarka-appen best egnet.

Bilder

Kolletuppen over tåka
Kolletuppen over tåka
(Foto: Odd Tore Saugerud, 18.01.2017)
Kolletuppen over tåka
Kolletuppen over tåka
(Foto: Odd Tore Saugerud, 18.01.2017)
Glatte med matte
Glatte med matte
(Foto: Lars Gulbrandsen, 18.01.2017)
Russisk langrennsløper på treningsopphold i Nordmarka
Russisk langrennsløper på treningsopphold i Nordmarka
(Foto: Morten Biong Nilsen, 18.01.2017)

Webkamera

Kikut
Kikut
Brovoll
Brovoll
Skullerud
Skullerud
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Samarbeidspartnere

G-max-sport Gilde Obos