Føremelding fra Skiforeningen 26.03.2017

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Fortsatt bra forhold i høyden og nord i Marka

25.11.2016 10:15: Fortsatt fint i løypene

Black friday bør nytes ute i løypene. Fin-fine forhold i løypene i Romeriksåsene.

Foto: Jarle Jensen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 26.03.2017 09:30

Det er i dag pent og lettskyet vær med temperaturer mellom 0 og 5 grader på morgenen. Det blir høye dagtemperaturer i helgen, men det holder seg seg kaldt om natten og det reduserer avsmeltingen i løypene. Du trenger ikke sette bort skiene riktig ennå for det meldes om fortsatt fine forhold i løypene, primært i nordlige og høyereliggende områder over ca 300 meter. Nattefrosten gir skarpt føre først på dagen, men mykere etterhvert som solen får tak. Vårføre betyr at det kan være snøfrie partier spesielt i solhellinger, og issvuller i løypene som kan komme brått på. Ta det veldig med ro i uoversiktlige utforbakker. Sjekk de ulike områdemeldingene og følg med på preppestatus i kartet.

Tabellvisning av løypene: Etter at vi lanserte den nye føremeldingen har vi fått tilbakemeldinger om at noen savner den gamle tabellvisningen av løypene. Her kan du se liste over løypene med preppestatus

Skibussen går også denne helgen. Det er meldt fint vær og det kan bli en knallbra tur gjennom Marka. Kuldegradene om natten gjør at løypene holder seg veldig bra i høyden, mens det er litt tynt med snø i solhellinger og de lavestliggende områdene. Her kan du se anbefalte ruter gjennom Marka fra Ringkollen og Mylla. Husk at du må forhåndskjøpe billett til Skibussen. Klikk her for å kjøpe billett

Kunstsnøløyper: Kunstsnøanlegg gir fine skimuligheter der det ellers er magert med snø. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (5 km), Lillomarka arena/Grorud (ca. 2 km), Linderudkollen (4 km), Skullerud (3,5 km), Østre Greverud i Oppegård (1,7 km), Drøbak (3,2 km), Sørkedalen (1,2 km), Fossum (1,5 km), Eineåsen (1,2 km), Vestmarksetra (3,3 km) og Eidsletta i Asker (2,5 km).

Isvett: De fleste markavannene har fortsatt solid is, selv om det begynner å dukke opp noen lokale oshull. Husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Følg staket løype der vannene er merket.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
980 Abbortjennet - Fjellsjøkampen Hur Preparert tidligere Scooter 2.6
788 Bladtjennet - Sandvikenhytta Hur Preparert tidligere Scooter 1.2
789 Bladtjennet - Tørrtopp - Dalkollen Hur Preparert tidligere Scooter 4.6