Føremelding fra Skiforeningen 24.02.2017

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Nok en kjempefin dag med flott føre.

25.11.2016 10:15: Fortsatt fint i løypene

Black friday bør nytes ute i løypene. Fin-fine forhold i løypene i Romeriksåsene.

Foto: Jarle Jensen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 24.02.2017 09:25

Det er i dag klart, fint vær og temperaturer mellom -17 og -7 grader på morgenen. Vi har nok en vakker vinterdag, og det er kaldt på morgenen. Men temperaturenene stiger utover dagen og det er bare å komme seg ut på ski. Det er flotte forhold i løypene som er preppet etter snøfallet, selv om det enkelte steder kan være lite snø. Aller best skiføre er det i de områdene hvor det har vært skiføre en stund, men også i de østligste og sørligste områdene er det nå muligheter for en skitur selv om det er litt mindre snø i disse områdene. Les de ulike områdemeldingene og sjekk preppestatus i kartet. Dette blir en flott vinterdag, velkommen ut i Marka!

Tabellvisning av løypene: Etter at vi lanserte den nye føremeldingen har vi fått tilbakemeldinger om at noen savner den gamle tabellvisningen av løypene. Her kan du se liste over løypene med preppestatus

Tur gjennom Marka: er et høydepunkt for mange og nå er det flere muligheter for å få en skikkelig langtur. Lørdag 25. februar kjører Skiforeningens skibuss til Mylla. Meld deg på her!. Den vanlige ruten: Mylla - Trantjern - Tverrsjøen - Katnosa - Sandungen - Kikut har nå for det meste fine forhold. Vær oppmerksom på at spesielt ned mot Sandungen gård er det lite snø. Men du kan også ta tog til Stryken, Harestua eller Grua. Fra Stryken er det lite snø opp bakken mot Stålmyra, men bedre forhold videre og du kan enten gå vestover mot Sandikshytta, eller sørover mot Stålmyra - Hakkloa - Kikut, eller Stålmyra - Trehørningen. Fra Grua kan du gå til Svartbekken - Gjerdingen - Katnosa eller Svartbekken - Gjerdingen - Daltjuven - Stålmyra.

Kunstsnøløyper: Kunstsnøanlegg gir fine skimuligheter der det ellers er magert med snø. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (5 km), Lillomarka arena/Grorud (ca. 2 km), Linderudkollen (4 km), Skullerud (3,5 km), Østre Greverud i Oppegård (1,7 km), Drøbak (3,2 km), Sørkedalen (1,2 km), Fossum (1,5 km), Eineåsen (1,2 km), Vestmarksetra (3,3 km) og Eidsletta i Asker (2,5 km).

Isvett: De fleste markavannene har gode isforhold. Men med snø oppå isen er det ekstra vanskelig å vurdere forholdene. Husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Følg staket løype der vannene er merket.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
483 Blokhus - Vatningsbakken Had Preparert i går Klassisk og fristil 2.9
1274 Bustevollen - Steinholen Had Preparert i går Klassisk og fristil 2.1
482 Hengedykrysset - Blokhus Had Preparert i går Klassisk og fristil 2.0