Føremelding fra Skiforeningen 30.03.2017

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

En liten pause fra våren

25.11.2016 10:15: Fortsatt fint i løypene

Black friday bør nytes ute i løypene. Fin-fine forhold i løypene i Romeriksåsene.

Foto: Jarle Jensen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 30.03.2017 00:01

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er i dag skyet eller lettskyet vær med temperaturer mellom -1 og +4 grader på morgenen. Vi får nå et par dager med mer moderate temperaturer og det er meldt litt nedbør som kan komme som sludd eller snø i høyden. Selv om det minker fort på snøen nå, er det fortsatt muligheter for fine vårskiturer i høyereliggende områder. De beste stedene for en skitur nå er: Krokskogen ut fra Skansebakken og Ringkollen. Nordmarka nord ut fra Svartbekken og Mylla og Romeriksåsene ut fra Brovoll. Du finner også skimuligheter andre steder, men der er forholdene mer variable. Vårføre betyr at det kan være snøfrie partier spesielt i solhellinger, og issvuller i løypene som kan komme brått på. Ta det veldig med ro i uoversiktlige utforbakker. Det meldes også om tiltagende overvann. Sjekk de ulike områdemeldingene og følg med på preppestatus i kartet.

Tabellvisning av løypene: Her kan du se liste over løypene med preppestatus

Kunstsnøløyper: Kunstsnøløypene holder fortsatt stand til tross for vårlige forhold. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (5 km), Lillomarka arena/Grorud (ca. 2 km), Linderudkollen (4 km), Skullerud (2 km), Østre Greverud i Oppegård (1,7 km), Drøbak (3,2 km), Sørkedalen (1,2 km), Fossum (1,5 km), Eineåsen (1,2 km), Vestmarksetra (3,3 km) og Eidsletta i Asker (1,5 km).

Isvett: Det våres i Marka og vi har begynt å ta inn løypestikkene på vannene. Det betyr at vi avslutter løypekjøring over vannene og avslutter vårt oppsyn med isen. De fleste markavann har fortsatt solid is, men det er store variasjoner på iskvaliteten mellom vannene og innenfor ett og samme vann. På flere av de mindre vannene har isen begynt å gå opp. Vær også spesielt oppmerksom på inn- og utløp. Så bruk hodet hvis du skal bevege deg utpå islagte vann.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
1304 5 km fri på Lygna skisenter Had Preparert tidligere Fristil 5.0
1302 5 km klassisk på Lygna skisenter Had Preparert tidligere Klassisk 5.0
483 Blokhus - Vatningsbakken Had Preparert tidligere Klassisk og fristil 2.9