Føremelding fra Skiforeningen 26.11.2015


Mildvær og grått

23.11.2015 09:58: Den første kunstsnøløypa

Snøkanonene på Østre Greverud har gått natt og dag de siste dagene, og sesongens første skiløype er nå klar. 5-600 meters løype preppet for klassisk og fristil.

Foto: Skiforeningen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 25.11.2015 23:58

Dette er en foreløpig og automatisk laget føremelding der teksten du ser under er gårsdagens tekst. Preppestatusen på løypene er automatisk konvertert fra i går (løyper preparert i går har f.eks. nå status "Preparert i går"), men GPS-meldinger i løpet av natten og morgenkvisten vil oppdatere løypene med ny status. Oppdatert føremelding vil være tekstmessig klar mellom kl. 8 og 9.30

Vi har fått en mildere værtype, og den har smeltet mesteparten av den lille snøen som hadde kommet. Det er ikke skiføre i markaområdene rundt Oslo, og man må regne med at det er glatt og isete på stier og veier.

Den snøproduksjonen som har startet opp en rekke steder, må vente på ny kuldeperiode. Men på Østre Greverud i Oppegård har vi rukket å produsere tilstrekkelig med snø til at det har blitt en 450-meters rundløype. Løypa er preppet for klassisk og fristil og har vært godt besøkt de siste par dagene.

Fra føremeldingens nordligste områder, rundt Gjøvik og Raufoss, har løypekjørerne så smått satt igang løypeprepareringen.

NB! Isen er i ferd med å legge seg på Markavannene, men generelt er isen fortsatt usikker.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km
346 Mylla dam - Trantjern [på veien] Nor Preparert tidligere Scooter 4.7
632 Kjøyvemyra - Stokkhyttakrysset Gjø Preparert tidligere Scooter 1.9
521 Løypene på Glæstadhøgda Gjø Preparert tidligere Fristil 15.0
637 Stokkhyttakrysset - Eikvelta Gjø Preparert tidligere Scooter 2.7
634 Veset - Stokkhyttakrysset Gjø Preparert tidligere Scooter 2.8
638 Veset - Sveum (scooterløype) Gjø Preparert tidligere Scooter 5.0

Rett