Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Arbeidet med den nye overføringsluken er nå kommet så langt at det kan støpes. Som bildet viser, var dette en meget arbeidsintensiv operasjon, i alle fall var det mange arbeidere til stede. Så snart betongtransportbilen var tømt, kom neste like store bil med mer.
Arbeidet med den nye Gjerdingsdemningen går fremover, og nå er tre seksjoner ferdigstøpt i full høyde. De to nordligste har fortsatt forskalingen på plass. Bildet bekrefter inntrykket av at dette blir en meget massiv sak. Det meget omfattende prosjektet skyldes bl.a. at den gamle demningen i nordenden var fundamentert på sandblandet leire og ikke på fast fjell.
Denne dagen kunne arbeidet med ny demning i Gjerdingen høres allerede på veien langs nordkanten av vannet, og fra trillestien var en grå sky synlig over anlegget. Kilden til dette var bergboring og rikelig med steinstøv. Bildet er tatt rett før hullet er ferdigboret, og intensiteten da var avtagende.
Fra Tverrsjøen til Skarvvann er dalbunnen ganske flat og med forholdsvis lite fall. I tillegg er det til dels bred myr langs kantene av elva. I områder som dette er frifløting vanskelig, fordi tømmerstokkene forviller seg ut av elveløpet og strander der. Det er ikke synlige rester av skåmurer her, men det kan ha vært skåvegger av tømmer, lenser eller tømmerrenne over denne strekningen.
Den lille bekken fra putten i Puttmyrene renner ut gjennom denne V-formete åpningen i jordryggen rundt myra. Den fortsetter så omtrent linjalrett videre gjennom myra og inn i krattskogen. Dette tyder på at den er gravd ut av mennesker. Der myra var på sitt smaleste lenger nord, var det inne i krattskogen der en Y-formet samlegrøft som også så utgravd ut. Et forsøk på å drenere Puttmyrene?
Denne uanselige putten i Puttmyrene nord for Svarttjernshøgda regnes som starten på det vestre Nordmarks-vassdraget. Den er dannet av en del av en nesten sirkelformet jordrygg midt i den sydøstre delen av myra, men vokser mer og mer igjen med gras. På motsatt side står fortsatt kjentmannsposten fra 1994, se bilde nr. 37918 fra 2003.
Det er ikke klart ennå om elva fra Ølja til Tverrsjøen var fløtbar, eller om det var en tømmerrenne der. I denne kanskje fem meter høye fossen var det ikke spor etter skåmurer eller lemmer, men i en utstikkende stein nedenfor var det spor etter at den var delt med borehull og kile.
Demningen i Ølja er en gråsteindemning i det som kan sies å være en standardutførelse av demningene i starten av vestre Nordmarksvassdraget. Terrenget er ryddet og senket både på vannsiden og luftsiden av demningen for å øke tilgjengelig vannmengde i reservoaret.