Kikutstua - Øyvann(over Fyllingen)

Rutenr:

Lengde:

Område:

Type:

Skiløype
Denne løypa kan være et hyggelig, men noe lengre alternativ, enn hovedløypa fra Kikut og sydover. Løypa går ned till Fyllingen gård, over isen på Østre Fyllingen, krysser bilveien og går så opp Tjuvdalen (også kalt Middagsdalen) fram til løypeskillet på toppen av dalen. Her går løypa videre rett fram mot Sørkedalen skole, løypa til høyre følger Bjønnebergveien opp mot Heikampen, mens vår løype tar denne samme veien, men mot venstre mot Øyvann. Veien er bred og skiløypa ofte preppet med to klassiske spor og skøyting i midten. Terrenget er enkelt og åpent og koselig, og for de som ikke trener til Holmenkollmarsjen (denne løypa er en del av traseen!) er det vel verdt å ta en avstikker ned på vakre Øyvann og kanskje ta en rast på svabergene langs vannet. Løypa går ellers fram til den er på høyde med sydenden av vannet der den ender. Her går det løype rett fram over Stubberudhøgda mot Finnerud, og med forbindelse til scooterløypa over Heikampen. Forøvrig fortsetter Holmenkollmarsjtraseen ned liene fra Øyvann og ned mot Sulutjern.
Topp

Foto: Steinar Kjærnsrød, 15.12.2002