Holmenkollmarsjen 2022

Løypenr:

1607

Lengde:

36 km

Standard preppetype:

Klassisk

Sist preparert:

12.03.2022

Siste preppetype:

Klassisk

Område:

Nordmarka syd

Start og mål: Holmenkollen Nasjonalanlegg
Lengde: 36 km
Totalt antall høydemeter: 950

Traseen som følges ut fra Holmenkollen er den samme som benyttes under World cup. Det er nesten 100 høydemeter fordelt på 1,5 km. Det kan være lurt å holde igjen i starten. Det er kunstsnø i Holmenkollen og man må ofte gå med litt mykere voks her for godt feste. Smør skiene for det som venter innover i Marka. En festesmøring som passer i Holmenkollen vil ta mye av gliden din i resten av traseen.

Der løypen vender mot Frognerseteren i World cup, går Holmenkollmarsjen videre nedover mot Ullevålseter. Her følger vi den gamle 5-milstraseen ned til Ullevålseter. Det er en leken og bred løype. På Ullevålseter har du gått nesten 7 km og du møter første drikkestasjon.

Fra Ullevålseter kommer et strekk hvor løypene er smalere og skiferdighetene blir satt på prøve. Her kan det være lurt å kjøre med litt sikkerhetsavstand ned til Østre Aurtjern. Løypa følger videre fra Østre til vestre Aurtjern og går deretter bratt ned Slakteren forbi Blankvannsbråten og i fint terreng bort til Appelsinhaugen. I området Rundt Sulutjern og Abbortjern er det spesielt god grunn til å nyte den vakre naturen før du kommer ned mot Bjørnsjøen. Nå ser du Kikuttoppen foran deg og har et lettgått parti innover mot Kikut. Traseen går 1 km på Bjørnsjøen før man er på Kikut. Etter at man har gått 17 km kan det igjen være lurt med litt påfyll av energi så her står drikkestasjon klar til å heie deg videre.

Fra Kikut går traseen mot Østre Fyllingen og krysser over mot Sørkedalsvika. En knekker opp fra vannet markerer starten på en jevn og sugende stigning opp Tjuvdalen. Lettgått i starten, men mot toppen tærer det som oftest på for de fleste.

Etter løypekrysset på Toppen av Tjuvdalen stiger det fortsatt litt før et lengre glidparti ned mot Sakariashytta venter. Her er det brede, fine løyper hvor man får tatt seg litt inn igjen. Over Glåmene er det igjen god grunn til å nyte den helt fantastisk vakre naturen. Området nedenfor Kobberhaugen er kjent for sin mat- og drikkestasjon. Her må du klare deg selv i år, men du bør fylle på med litt energi før den siste mila mot mål venter. Herfra går vi på vestsiden av Blankvann og benytter deler av den gamle 50’n. Litt forbi Nordmarkskapellet kommer kort HK-marsjløype inn i samme trasé som lang så se opp for løpere inn fra venstre.

Videre til Tryvann (30 km) følger man i stor grad hovedløypa med unntak av siste bit inn mot Tryvannstua. Bakkene opp til Tryvann er seige så du kan glede deg til drikkestasjon ved Tryvannstua før de siste 6 kilometerne står for tur. Fra Heggehullet går traseen langs veien før man tar til høyre og inn i VM-løypa fra 2011. Her kommer en stigning hvor de siste kreftene kan legges igjen.

Man renner så ned til Steinaldergården – stedet der det sydet av liv under VM i 2011. Deretter en liten knekker opp til Frognerseteren før man renner ned inngående World cup-løype mot Holmenkollen. En krapp sving mot Hemingseter (2,5 km til mål) har felt mange, ta det pent så kommer du helskinnet til mål. Farten ned til Holmenkollen kan bli stor. Her åpner utsikten seg mot Oslo og etter hvert Holmenkollen. En sløyfe rundt gratishaugen og over Northugflata før du krysser mållinjen i Holmenkollen.

God tur!

 

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype
Gamle 50'n 25 km ikke preparert Scooter
Holmenkollen - Frognerseteren [Skistua] 2,8 km 26.03.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollen konkurranseløyper 10 km 16,7 km 24.03.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollen konkurranseløyper 5 km 5 km 12.04.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollmarsjtraseen 54 km 54 km 19.03.2019 Klassisk og fristil

Gamle 50'n

Lengde

25 km

Sist preparert

ikke preparert

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Holmenkollen - Frognerseteren [Skistua]

Lengde

2,8 km

Sist preparert

26.03.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollen konkurranseløyper 10 km

Lengde

16,7 km

Sist preparert

24.03.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollen konkurranseløyper 5 km

Lengde

5 km

Sist preparert

12.04.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollmarsjtraseen 54 km

Lengde

54 km

Sist preparert

19.03.2019

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Holmenkollen 380 Generelt stedsnavn Nordmarka syd

Holmenkollen

Moh

380 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Nordmarka syd

Gå til sted

Samarbeidspartnere