Holmenkollmarsjen 2021

Løypenr:

1607

Lengde:

36 km

Standard preppetype:

Klassisk

Sist preparert:

19.01.2021

Siste preppetype:

Klassisk

Område:

Nordmarka syd

Start og mål: Holmenkollen Nasjonalanlegg
Lengde: 36 km
Totalt antall høydemeter: 950

Traseen som følges ut fra Holmenkollen er den samme som benyttes under World cup. Det er nesten 100 høydemeter fordelt på 1,5 km. Det kan være lurt å holde igjen i starten. Det er kunstsnø i Holmenkollen og man må ofte gå med litt mykere voks her for godt feste. Smør skiene for det som venter innover i Marka. En festesmøring som passer i Holmenkollen vil ta mye av gliden din i resten av traseen.

Der løypen vender mot Frognerseteren i World cup, går Holmenkollmarsjen videre nedover mot Ullevålseter. Her følger vi den gamle 5-milstraseen ned til Ullevålseter. Det er en leken og bred løype. På Ullevålseter har du gått nesten 7 km og det kan passe med litt drikke.

Fra Ullevålseter kommer et strekk hvor løypene er smalere og skiferdighetene blir satt på prøve. Her kan det være lurt å kjøre med litt sikkerhetsavstand ned til Østre Aurtjern. Etter Østre Aurtjern svinger traseen til høyre og det venter et småkupert strekke opp mot Bjørnsjøhelvete. Her er det noen korte, men bratte knekkere. Etter 12,5 km ser du Bjørnholt til høyre, nå er det kun et par bratte bakker og 1 km igjen av stigningen.

Ved Fuglemyra åpner terrenget opp og du ser Kikuttoppen foran deg. Nå kommer et lettgått parti innover mot Kikut. Traseen går 1 km på Bjørnsjøen før man er på Kikut. På Kikut kan det igjen være lurt med litt påfyll av energi etter at man har gått 17 km.

Fra Kikut går traseen mot Østre Fyllingen og krysser over mot Sørkedalsvika. En knekker opp fra vannet markerer starten på en jevn og sugende stigning opp Tjuvdalen. Lettgått i starten, men mot toppen tærer det som oftest på for de fleste.

Etter løypekrysset på Toppen av Tjuvdalen stiger det fortsatt litt før et lengre glidparti ned mot Sakariathytta venter. Her er det brede, fine løyper hvor man får tatt seg litt inn igjen. Ved Sulutjern går traseen til høyre og brattbakken opp mot Appelsinhaugen venter. Nå er det kort vei til Kobberhaugen hvor man har tilbakelagt 25 km. Kobberhaugen er kjent for en fantastisk mat- og drikkestasjon. Her må du klare deg selv i år, men du bør fylle på med litt energi før den siste mila mot mål venter.

Videre til Tryvann (30 km) følger man hovedløypa. Bakkene opp til Tryvann er seige og det kan være lurt med litt påfyll av energi før de siste 6 kilometrene står for tur. Fra Heggehullet går traseen langs veien før man tar til høyre og inn i VM-løypa fra 2011. Her kommer en stigning hvor de siste krefter kan legges igjen.

Man renner så ned til Steinaldergården – stedet det sydet av liv under VM i 2011. Deretter en liten knekker opp til Frognerseteren før man renner ned inngående World cup-løype mot Holmenkollen. En krapp sving mot Hemingseter (2,5 km til mål) har felt mange, ta det pent så kommer du helskinnet til mål. Farten ned til Holmenkollen kan bli stor. Her åpner utsikten seg mot Oslo og etter hvert Holmenkollen. En sløyfe rundt gratishaugen og over Northugflata før du krysser mållinjen i Holmenkollen.

God tur!

Her ser du høydeprofilen på årets trasé:

Løypeprofil Holmenkollmarsjen 2021

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype
Gamle 50'n 25 km ikke preparert Scooter
Holmenkollen - Frognerseteren [Skistua] 2,8 km 15.01.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollen konkurranseløyper 10 km 16,7 km 12.01.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollen konkurranseløyper 5 km 5 km 15.01.2022 Klassisk og fristil
Holmenkollen konkurranseløyper 8,3 km 3,3 km 15.01.2022 Klassisk og fristil

Gamle 50'n

Lengde

25 km

Sist preparert

ikke preparert

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Holmenkollen - Frognerseteren [Skistua]

Lengde

2,8 km

Sist preparert

15.01.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollen konkurranseløyper 10 km

Lengde

16,7 km

Sist preparert

12.01.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollen konkurranseløyper 5 km

Lengde

5 km

Sist preparert

15.01.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Holmenkollen konkurranseløyper 8,3 km

Lengde

3,3 km

Sist preparert

15.01.2022

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Holmenkollen 380 Generelt stedsnavn Nordmarka syd

Holmenkollen

Moh

380 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Nordmarka syd

Gå til sted

Samarbeidspartnere