Vesle Sandungen - Sørkedalen skole(over Heikampen)

Rutenr:

44

Lengde:

14 km

Område:

Nordmarka nord

Type:

Skiløype
Følg løypa over vannet fram til sydenden og opp kleivene til toppen av veien som kommer opp fra Vest-Fyllingen. Følg veien et et par hundre meter, men ta så til høyre der skilt angir løype mot Sørkedalen skole.

Løypa kommer ned på Kveldsrosmyra, og krysser her Grenadertraseen mellom Langlia og Kikut. Fortsett videre rett fram i naturløype i flott skogterreng fram til Stormyra. Her er det et løypekryss, der "hovedløypa" går til venstre og følger veien under Bjørneberget. Men vi skal ta rett fram og opp gamleløypa opp på Heikampen. Løypa er smal og krever en del snø, men den som prøver får lønn for strevet. Heikampen er et fantastisk flott område med store myrer og vide utsyn. Har du tid, kan du forsøke å gå fram til triggpunktet på 557 moh ytterst på åskammen. Det er svært ofte gått opp løype hit og det er lett å finne fram. Her er det et flott utsyn over Sørkedalen og Oslofjorden.

Nå venter noen utfordrende nedoverbakker ned til Hansemyra der vi møter en av hovedløypene mellom Kikut og Sørkedalen skole. Følg denne ned under Råkollen og på lange slake nedoverbakker langs skogsbilveien ned til Elveli
En

Foto: Tor-Arne Melbye, 20.01.2001

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Sørkedalen skole 175 Innfallsport (parkering) Nordmarka syd
Vesle Sandungen 390 Vann, tjern Nordmarka nord

Sørkedalen skole

Moh

175 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Nordmarka syd

Gå til sted

Vesle Sandungen

Moh

390 m

Type

Vann, tjern

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Samarbeidspartnere