Vesle Sandungen - Kikutstua(fra Sandbekkvika)

Rutenr:

Lengde:

Område:

Nordmarka nord

Type:

Skiløype
Løypa starter nordvest i Vesle Sandungen, der løypa fra Spålen kommer ned. Går over isen fram til Bystøa syd i vannet. Videre opp til myrene rundt Knappa og til løypekryss der det går løype ned til Kveldsrostjern. Herfra er det to mulige veier videre mot Kikut. Enten kan man nå gå rett fram og følge skogsbilveien helt ned til krysset mellom Vestre og Østre Fyllingen. Dette er en veldig fin rute med mange slake utforkjøringer.

Alternativt tar man til høyre i det nevnte løypekrysset og går fram til man møter Grenadertraseen i løypekryss ved Kveldsroshøgda. Herfra tar man til venstre og følger Grenaderløypa ned på Vestre Fyllingen, over vannet, over veien, videre over Østre Fyllingen og i land ved Fyllingen gård. Herfra går løypa i skogen parallellt med veien fram til Kikutstua.
Vesle

Foto: Tor-Arne Melbye, 20.02.1999