Lygna - Brovoll

Rutenr:

82

Lengde:

35 km

Område:

Hadelandsåsene

Type:

Skiløype
Løypa går ut fra Lygnaseter i fint og lett terreng mot Lushaughytta. Herfra følges Gjøvik - Oslo skilting til Koperud. Terrenget her er meget flott, og det går en god del nedover. Noen km før Koperud er det et godt skiltet løypekryss hvor man kan ta av ned til Ålsbygd.

Fra Lygna til Koperud er det 22 km. På Koperud krysses veien og vi kommer inn på Skiforeningen sitt løypenett via Typografhjemmet mot Bruvoll og Romeriksåsene. Fra Koperud til Bruvoll er det ca. 8-9 km.

Alternativt kan man gå ned til Grua. Den første løypa som er skiltet til Grua tar av ca. 1 km før man kommer til Typografhjemmet, ved et flott utsiktspunkt hvor man ser utover Lunner og Norefjell. Denne scooterløypa er sjelden oppkjørt. Løypa som tar av kan være oppkjørt, men den går bare ned til Orhagan. Vanligvis er det en bedre ide å gå videre forbi Typografhjemmet mot Bruvoll, og så ta av i løypekrysset ved Flåtatjern. Selv om denne løypa ikke skulle være godt oppkjørt, er det kort ned til Langvatnet og til veien mot Grua som vanligvis er oppkjørt med maskin (ca 13 km fra Koperud til Grua på denne løypa). Fra Grua kan man ta tog til Oslo eller Gjøvik, eller gå på ski videre til Svartbekken og løypenettet i Nordmarka.
Lygnatur

Foto: Annemarie Erichsen, 25.02.2003

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Brovoll 415 Stue, hytte (andre) Romeriksåsene - Nannestad
Lygna 630 Innfallsport (parkering) Hadelandsåsene

Brovoll

Moh

415 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Lygna

Moh

630 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hadelandsåsene

Gå til sted

Samarbeidspartnere