Løvlia skistue

Nye bestyrere på Løvlia

– Dere er jaggu spenna gærne! Ønsker dere selvsagt all mulig lykke til, er blant lykkeønskningene på Facebook når ekteparet Tove og Viggo Hansen nå overtar driften på Løvlia.

– Vi er jo godt voksne allerede, så det er nok noen som synes vi er litt gærne. Men dette har vi tro på at vi skal få til!

Kjent i området er de allerede, Tove kan man nærmest si har kommet hjem.

– Når vi blar i bøker fra området, dukker familienavn opp hele tiden. Mine oldeforeldre drev seterdrift ved Gråbergtjern, forteller hun. Dessuten har de hytte kun 600 meter borti veien.

– Dette området er utrolig fint. Det er flotte skiløyper i alle retninger, man får jo nesten ikke gått nok her, sier Viggo entusiastisk.

Så gjenstår det å se hvor mye skigåing det blir når de snart går sin første sesong som stuebestyrere i møte.

– Når skiføret er på plass, kommer vi til å holde åpent syv dager i uka, sier Tove, til stor glede for alle Marka-brukerne i området.

Ideer og tanker

Løvlia ble tegnet av arkitekt Thv. Astrup, og påbegynt tilbake i 1935. I 1937 stod den som nevnt ferdig, så her ligger 80 års historie i veggene. Mye har vært prøvd, og kanskje er det også rom for å teste nye konsepter.

– Vi har nok noen planer. Men først må vi komme i gang med driften – vi har mye å lære! slår de to fast.

De kan fortelle at de første bookingene allerede er inne, og mens vi prater, kommer en melding fra en familie som spør om overnattingsmuligheter allerede dagen etter. En rask titt rundt viser en stue som står litt på hodet. De to ser på hverandre.

– Vi sier ikke nei! kommer det kjapt fra Viggo.

– Jeg ringer henne og forklarer at det er litt preget av overtagelse. Men mat skal de få, og senger å sove i, sier Tove.

Det er lett å merke at disse er opptatt av å yte service. 

Om Løvlia

Stue på Krokskogen, ferdigstilt i 1937. Drives av Tove og Viggo Hansen. Holder åpent onsdag til søndag fra kl. 10 til 16 frem til skiføret kommer. I skisesongen holder de åpent syv dager i uken. Følg Løvlia skistue på Facebook, og hold deg oppdatert om åpningstider og forhold. Har en selvbetjeningshytte som står åpen hele døgnet hvor det nå også legges inn vann.

Om de nye bestyrerne

Tove (57) og Viggo (60) Hansen. Gift, tre barn og åtte barnebarn. Bor i Ytre Enebakk, har hytte på Krokskogen. Skiglade og friluftsinteresserte. Overtatt som nye bestyrere på Løvlia etter at Rita og Vidar Bakken i sommer ga seg etter 15 års drift.

Samarbeidspartnere