Klassisk

I klassisk teknikk har vi kurs for nybegynnere, litt øvet, viderekomne og "rask i Marka". Vi tilbyr også egne skikurs for de over 60 år, egne damekurs, skikurs for engelsktalende kurs for ungdommer. 

Felles for alle skikursene er følgende:

 • Alder: fra 17 år og oppover. Vi tilbyr også et eget ungdomskurs for barn og unge fra 9-12 år og 13-16 år. 
 • Antall kursøkter: kurs som starter opp i uke 2 og uke 5 består av tre økter som arrangeres med èn ukes mellomrom på samme kursdag. Kurs som starter opp i uke 9 består av to økter som arrangeres med èn ukes mellomrom på samme kursdag. Alle øktene har varighet på 90 min per gang.   
 • Gruppestørrelse: inntil 8 deltakere pr. instruktør.
 • Kursteder: Greverud, Skullerud, Lillomarka Arena, Linderudkollen, Maridalen ved Låkeberget, Sognsvann (hodelyktskurs), Holmenkollen, Tryvann ved Øvresetertjern, Fossum, Vestmarksetra og Ringkollen.  

Les mer om våre ulike kurs lenger ned i artikkelen

Priser:

Kurs med 3 økter (oppstart i uke 2 og 5) Kurs med 2 økter (oppstart i uke 9)
 • Medlemspris 1490 kr
 • Ordinærpris   1790 kr
 • Medlemspris 990 kr
 • Ordinærpris  1190 kr 
Ungdomskurs med 3 økter (oppstart i uke 2 og 5) Ungdomskurs med 2 økter (oppstart i uke 9)
 • Medlemspris 1190 kr
 • Ordinærpris  1490 kr
 • Medlemspris 890 kr
 • Ordinærpris  1090 kr


VÅRE ULIKE KURS: 

 

Nybegynnerkurs

Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på ski. Hensikten er å lære å bevege seg med ski på bena på en god måte. Du vil også lære å stå i nedoverbakker i tillegg til andre viktig skitekniske ferdigheter. 

Vi tilbyr også egne skikurs for engelsktalende. 

Litt øvet

Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om langrennsteknikk og behersker utforkjøringer. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått endel på ski, men ønsker langrennsteknisk utvikling og økt mestring. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt og vise hvordan du benytter de ulike klassisk-teknikkene i skiløypa.

Viderekomne

Kurset retter seg mot deg som allerede mestrer elementene innenfor klassisk teknikk og ønsker å jobbe med detaljer. Vi vil jobbe grundig med tyngdeoverføring, kroppsposisjoner, "timing", gode staketeknikker og hvordan du på best mulig måte kan tilpasse teknikkene etter terrenget du går i.

Rask i Marka

Rask i Marka er Skiforeningens kurstilbud til deg som bruker skiene hyppig og ønsker å optimalisere skiteknikken frem mot vinterens konkurranser eller langturer. Kurset er også et naturlig steg for deg som tidligere har deltatt på vårt kurs for viderekomne. Vi legger stor vekt på de små detaljene som får deg raskere og mer effektivt frem i løypa. Våre dyktige "Rask i Marka-instruktører" satser eller har tidligere satset aktivt på ski, og er klare for å gi deg "suksess oppskriften" på en optimal langrennsteknikk. 

Ungdomskurs (9-15 år)

Vi legger vekt på at det er gøy å gå på ski og arrangerer ungdomskurs for alle mellom 9 og 15 år (deler inn to grupper; èn for barn mellom 9-12 år og èn for ungdommer mellom 13-16 år). De unge vil møte mange spennende øvelser innen tradisjonell skiteknikk. Kurset fokuserer på mestring og gode skiopplevelser. Vi har godt kvalifiserte instruktører som er vant til å jobbe med barn og ungdom. Bli med på et morsomt og lystbetont langrennskurs!

Benytt også muligheten til å trene langrenn på sommeren under Holmenkollen sommerskiskole! Les mer her.

Damekurs - litt øvet

Dette kurset er forbeholdt damer. Kursinnholdet tilsvarer vårt ordinære "litt øvet" kurs. Bli med på et sosialt og inspirerende langrennskurs sammen med likesinnede. 

Damekurs - Viderekommen

Dette kurset er forbeholdt damer. Kursinnholdet tilsvarer vårt ordinære "viderekommen" kurs. Bli med på et sosialt og inspirerende langrennskurs sammen med likesinnede. 

Skikurs for 60+

60+ kurset er for aktive turgåere over 60 år, som foretrekker å være i en gruppe med jevnaldrende. Dagens langrennsteknikk har endret seg endel i årenes løp og det kan være inspirerende å få en ny innføring i god skiteknikk. Alder er ingen hindring for ny læring, og det er alltid moro å lære nye ferdigheter som kan gjøre skiturene enda bedre!

Det snør ikke spor

Når du legger ut på skitur, er det ikke tilfeldig at trikkeskinnene som oftest ligger ferdig servert. Møt en av løypebasene som legger sjelen sin i å gi deg skispor som gleder.  

Slik blir et skispor til

Samarbeidspartnere