Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de ofte stilte spørsmålene vi får her i Skiforeningen.

Hvordan er forholdene i Marka?

Skal du på ski og lurer på hvordan forholdene er? Ta en titt på Føremeldingen som vi oppdaterer hver dag i vintersesongen. Du kan også se hvor og når det er preparert i kartet i Turplanleggeren. Både føremeldingen og kartet er dessuten tilgjengelige i iMarka-appen som du kan laste ned gratis i AppStore eller GooglePlay.

Hvorfor vises ikke alle løyper som preparert?

Det er et stort løypenett der ute, og alle løyper kan derfor ikke prepareres til enhver tid. At en løype ikke fremstår som preparert eller med en gammel preppestatus, kan skyldes:

• At det ikke er nok snø. En terrengløype trenger mer snø enn en løype på skogsbilvei.
  • At snøen er for våt slik at preparering bare forverrer forholdene.
  • At terrenget er for vått slik at maskiner og scootere risikerer å sette seg fast eller bli skadet.
  • At en skogsbilvei hele eller deler av sesongen må benyttes til skogsdrift av grunneieren.
  • At trær etter tunge snøfall eller kraftig uvær har veltet over løypene og mannskapene ikke har rukket å fjerne dem enda.
  • At mannskapene ennå ikke har rukket å preparere en løype etter siste snøfall. Vi prioriterer de mest brukte løypene fra de kjente utfartstedene først og dernest de mer perifere. Vi ønsker selvsagt å ha alle løypene i god stand til enhver tid, men må, som ellers her i livet, prioritere.

Må jeg være medlem for å få tilgang til iMarka-appen?

Nei, appen er tilgjengelig for alle og det er heller ingen innlogging i appen. Vi ønsker imidlertid at flest mulig av brukerne melder seg inn da dette er med på å finansiere videreutvikling og alt det andre arbeidet Skiforeningen gjør for å tilrettelegge skiløyper og gode Markaopplevelser.

Kjøp av Skiforeningens produkter

Skal du handle i Markabutikken.no og leter etter rabattkoden? Rabattkoden for medlemmer er SKIFORENINGEN25.

Ved kjøp av Skiforeningens produkter kan du også besøke Skimuseet i Holmenkollen som er åpent alle dager fra 10:00 – 16:00. Som medlem i Skiforeningen har man gratis inngang til Skimuseet og hopptåret hele året.

Medlemskap:

1. Hvor finner jeg medlemsnummeret mitt?
Medlemsnummeret finner du på medlemskortet ditt. Om du mottar nyhetsbrev fra Skiforeningen, vil du finne medlemsnummeret ditt her også. Du kan eventuelt sende en mail til post@skiforeningen.no så hjelper vi deg gjerne.

2. Når lønner det seg å tegne familiemedlemskap?
Om dere er to voksne og et ubestemt antall barn under 26 år i samme husstand, lønner det seg å tegne familiemedlemskap. Kjøp familiemedlemskap her.

3. Jeg vil gjerne gi bort medlemskap i gave, har dere gavemedlemskap som går over flere år?
Du kan gi bort et livsvarig medlemskap som gave og prisen på medlemskapet tilsvarer 20 ganger gjeldende årskontingent. Les mer om livsvarig medlemskap her.

Du kan også betale kontingenten for et eller flere år for den du ønsker å gi medlemskapet til. Ønsker du å gi bort et medlemskap for et år kan du gjøre det direkte her og mottageren vil motta medlemskortet så snart vi har fått innbetalingen din.

Ønsker du å gi bort medlemskap for en lengre periode eller kanskje et livsvarig medlemskap? Da kan du sende oss en mail til medlem@skiforeningen.no så hjelper vi deg.

3. Jeg har endret adresse. Hvordan får jeg rettet opp i det i min medlemsinformasjon?
Du kan melde adresseforandring på e-post til medlem@skiforeningen.no

4. Hvordan sier jeg opp mitt medlemskap?
Det kan du gjøre ved å sende en e-post til medlem@skiforeningen.no.

5. Hva er fordelene mine som medlem?
Fullstendig oversikt over våre medlemsfordeler finner du ved å klikke her.

6. Hvordan brukes medlemskontingenten?
Medlemskontingenten sikrer Skiforeningens tilrettelegging i Marka fra preparering, skilting og merking av skiløyper til skilting av sykkelveier og etablering av trillestier. Vi er en medlemsorganisasjon med 73 000 medlemmer, noe som bekrefter og styrker Skiforeningens posisjon som en av de viktigste aktørene innen friluftsliv og idrett. Takk til alle medlemmer for støtten som gjør Marka-arbeidet mulig!

Spesifikke spørsmål for vinteren 2021/2022:

Statnett skal rive 132 kV-ledningen over Krokskogen og ned i Sørkedalen. Hvordan vil arbeidet påvirke løypenettet i vinter?

Vi har hatt en god dialog med både Statnett og Løvenskiold.

Det er ikke til å unngå at noe av løypenettet vil bli berørt, men det er stor forståelse for at vi må kunne gi et godt skitilbud gjennom vinteren.

Disse veiene/løypene blir ikke berørt:

• Gamle Heggelivei (Skansebakken-Lysedammene-Smedmyrkoia-Kjagdalskrysset) er frigitt til skiløype fra første snøfall som tidligere.
  • Gråseterveien frem til dammen på Heggelivann vil som vanlig frigis til skiløype fra 1. desember.
  • Løypa opp Storebekk-Dammyra og videre til Løvlia vil ikke bli berørt av arbeidene.
  • Kjagdalskrysset-Oppkuvvann-Gagnumseter blir ikke berørt.
  • Vi har fått tillatelse til å legge løypa ut av brøytet vei på den 200meter lange strekningen mellom toppen av Gopletjernsbakkene og Kjagdalskrysset. Rydding/tilrettelegging av dette skjer i disse dager.
  • Disse veien blir brøytet som følge av arbeidene:
  • Veien øst for Heggelivannene (Heggelidammen-Gagnumseter)
  • Nye Heggelivei (Pipenhusveien)