Historie

Ved stiftelsen i 1883 var skiløping en relativ ny konkurranseidrett, og foreningens mål var å spre budskapet om bruk av ski til mer enn et praktisk transportmiddel.

Foreningen til Ski-Idrettens Fremme – Skiforeningen – er en av Norges største og eldste friluftsorganisasjoner med over 72.000 medlemmer. Skiforeningen jobber for å skape gode og enestående opplevelser i Marka og i Holmenkollen. Foreningen er åpen for alle. Generalforsamlingen, som avholdes hvert år, er foreningens øverste myndighet. Fra stiftelsen i 1883 har hovedintensjonen vært å arbeide for utbredelse av ski-idrett og annet friluftsliv, samt å arrangere skirenn i Holmenkollen.

Et aktivt ansvar for tilrettelegging, bruk og vern av Oslomarka, er sentralt i foreningens drift. Foreningens arbeid med å tilrettelegge Marka finansieres i all hovedsak av medlemskontingenten og støtte fra samarbeidspartnere. Foreningen merker og preparerer 2 200 km skiløyper i Oslomarka og 18 tilstøtende kommuner på Østlandet. Nedslagsfeltet for tilretteleggingsarbeidet som foreningen gjør når ca. 1,2 millioner mennesker. I tillegg tilrettelgger foreningen for sykling i Marka gjennom merking av sykkeltraseer og trillestier.

Foreningen fremmer skiidretten gjennom å drifte Norges eldste og største skiskole, og arrangerer Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag som er verdens største barneskirenn. 

Skiforeningen har gjennom en avtale med kommunen ansvaret for å legge til rette for hverdagsidrett og hverdagsbruken av Holmenkollen. Foreningen eier Skimuseet og driver Holmenkollen kultur- og turistanlegg, som er Norges mest besøkte turistanlegg.

Skiforeningens æresmedlemmer

11 personer har fått utnevnelsen æresmedlem i Skiforeningen.

Les mer
Bok

Samarbeidspartnere