Nissemor og nissefar i skogen.

Ta med barna på nissetur

Her kommer tips til en spennende og annerledes tur i Marka.

Tekst: Christine Amdam Foto: Christian Haukeli

Publisert 09.12.2020

I desember pleier Skiforeningen å invitere til nissetur i Marka for hele familien. Vi setter opp fakler og lykter som viser vei til selveste nisseparet. Barna får hilse på nissen og de som tør kan få sette seg på fanget.

– Vi synes det er veldig trist at vi ikke kan gjennomføre denne koselige tradisjonen i år. Med dagens smittevernregler er det dessverre ikke mulig, sier prosjektleder i Skiforeningen, Annemarie Erichsen. Hun er vanligvis ansvarlig for nisseturene.

Hun oppfordrer i stedet til å ta med familien på nissetur i Marka i mindre grupper, enten med egen kjernefamilie, eller for eksempel kohorten fra barnehagen eller skolen.

– Dette er en koselig og populær førjulstradisjon, og jeg håper at mange vil gjennomføre den uten oss i år.

JULESTEMNING: Det er ikke så mye som skal til for å skape en helt spesiell stemning i Marka. 

Enkelt å gjennomføre

Man behøver ikke veldig mange forberedelser for å skape en spennende opplevelse for barna.

– Finn et egnet sted i skogen, gjerne i nærheten av der dere bor. Sett opp noen fakler eller lykter som viser vei frem til der nissen bor.  Legg ut noen sitteunderlag og skinnfeller om du har, og fyr gjerne opp et bål.

Dersom dere kjenner en nisse kan han eller hun ta i mot barna rundt bålet. Kanskje han har en gavesekk med en liten overraskelse? Nissen kan også ta i mot brev med hva barna ønsker seg til jul.

– Dersom dere ikke har tilgang på noen nisse kan det også være mulig å legge frem nissens gavesekk, så kan barna legge brevet til nissen oppi der.

Barna må gjerne ta på nisseluer eller kle seg ut som nisser for å skape ekstra julestemning.

– Nå er det snø i høyden, så hvis dere har mulighet, anbefaler jeg å ta turen opp dit for skikkelig stemning, sier Erichsen.

God nissetur!

 

BÅLKOS: Sett opp en bålpanne eller fyr opp et bål for å gjøre turen mer innholdsrik. Her kan dere grille pølser, marshmallows eller kanskje prøve dere på å steke pepperkaker? 

Samarbeidspartnere