Her kan du spise middag i Marka

Lyse ettermiddager, fint marsføre og hytteverter som står klare med middagen. Nå er det fint å ta middagen i Marka.   

Tekst: Guri Leyell Skedsmo/Foto: Tuva Skare

Publisert 20.02.2023

Markastuer er mer en boller og kakaoer. Flere steder kan du også få deg en helaften med tre retters middag. Andre har pizzakvelder og suppeservering. Og noen har alt; inkludert skjenkebevilling.   

– Å spise middag i Marka er blitt populært. Det er skitur med full pakke og har slått veldig an, sier Erlend Birkeland på Kobberhaughytta.  

Bredt tilbud

Gjengen på Kobberhaughytta i Nordmarka har satset på et bredt tilbud, og har fått mange middagsglade besøkende. Gjester som ikke overnatter kan komme inn kun for middagens del. Pizza er populært i begynnelsen av uka. Onsdag til lørdag serveres treretters. Folk kommer på ski, til fots, og gjerne med hodelykt. Med lysere kvelder fremover er det bare å la seg friste: Marka-middagen venter på deg.  

Skullerudstua: Her kan du nyte pizza på fredager.

Her er noen flere steder du kan spise middag i Marka:   
 
Kikutstua, Nordmarka:  
Serverer tre retter onsdag til lørdag. Ring eller send mail på forhånd og meld at du kommer. På Kikut kan du overnatte, men gjester på dagstur kan også bestille middag. Her kan du booke: kikustua.no

Løvlia, Krokskogen 
Løvlia er storstua på Krokskogen og tar i mot overnattingsgjester. Du kan også komme ene og alene for å spise middag. Ring eller send mail på forhånd for bestilling – og husk hodelykt til hjemturen. Her kan du booke.

Kobberhaugnytta, Nordmarka 
Serverer treretters (onsdag-lørdag) og  pizza (man-tirs). Ring eller send mail på forhånd for å melde at du kommer. På Kobberhaughytta kan du overnatte, men gjester på dagstur kan også bestille middag. Her kan du booke: kobberhaughytta.dnt.no

Gourmet: Kikuts nye vertskap har solid faglig bakgrunn. Det merkes på menyen. 

Mariholtet, Østmarka 
Har kveldsåpent for middagsservering hver tirsdag og torsdag, frem til klokka 20.30. Det serveres ulike typer gryteretter og supper, alltid med et vegetartilbud. Menyen postes gjerne samme dag på instagram. Se mer her: mariholtet.no 

Skjennungstua, Nordmarka 
Serverer hønsesuppe og pizza hele dagen. Fra klokka 17 serveres i tillegg vegetarlasagne. Har kveldsåpent mandager og torsdag til klokka 21.  
www.skjennungstua.no - ingen forhåndsbestilling er nødvendig. 
 
Skullerudstua, Østmarka 
Fredager 16-20: Pizza til middag og pannacotta til dessert. Ingen forhåndsbestilling er nødvendig. Les mer her.
 
Brunkollen, Bærumsmarka 
Er kjent for sitt “suppe i skogen”-tilbud tirsdager og torsdager. I vinterferien blir det servert minestronesuppe med pasta og parmesan og spinatsuppe med kokt egg. Skogsbrød og skoleboller hører også med. Serveringen er fra 16 til 20, og du kan melde deg på via Brunkollens facebooksider. Eller på SMS til 988 27 120.  

Gupu gård, Vestmarka  
Arrangerer suppekveld på torsdager. I vinterferien står gulasjuppe med brød på menyen. Til dessert: Skoleboller og kaker. Suppeserveringen skjer mellom 17-20.  

Klar for en liten og lett tidligmiddag? Her er to fine alternativer: 

Vangen, Østmarka: Her får du karbonadesmørbrødene servert frem til klokka 15 hver dag (16 i helgene).  

Tryvannstua, Nordmarka: Her får du servert suppe og chili con carne hver dag frem til klokka 16.

Kikut: Einar Enersen Hougen er utdannet kokk og har jobbet på  Værtshuset Bærums Verk.  

Matpause: Fort gjort å bli sittende en stund, når man først har slått seg ned i peisestua. 

Samarbeidspartnere