utsikt over vann
Kikutstua ligger idyllisk til ved Bjørnsjøen i Nordmarka.
utsikt over vann
Kikutstua ligger idyllisk til ved Bjørnsjøen i Nordmarka.
utsikt over vann
Kikutstua ligger idyllisk til ved Bjørnsjøen i Nordmarka.

Sommerdager på Kikutstua

Kikutstua er med god grunn en av Markas mest besøkte stuer.

Tekst: Trine Rom Giving Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 10.06.2020

– Vi gleder oss til å ønske sommergjester velkommen hit til hjertet av Nordmarka, sier Ane Moe og Knut Arne Løite, som driver Kikutstua. 

Kikutstua er et av Nordmarkas mest populære turmål og åpnet i 1926. Godseier Harald Løvenskiold stilte en tomt ved Bjørnsjøen til disposisjon, da Skiforeningen trengte et eget serverings- og overnattingssted syd i Marka.

Siden er stedet utviklet og tilpasset nyere tider. Stua er åpen for dagsbesøk og overnatting så å si hele året og har tusenvis av gjester innom årlig.

 

Kikutstua

Kikutstua er Skiforeningens stue sentralt ved Bjørnsjøen i Nordmarka. Med beliggenhet midt i turterrenget er den et utmerket overnattingssted og rasteplass på dagsturer, enten man kommer fra nord, syd, øst eller vest, sommer som vinter. I 2010 ble Kikut bygget på, og har i dag 65 overnattingsplasser fordelt på to, fem, seks- og firemannsrom.

Åpningstider og kontaktinformasjon

 

La barna leke seg gjennom sommerdagene på Kikutstua. 

Bjørnsjøen byr på mange muligheter

Det er fine bade- og fiskemuligheter i Bjørnsjøen, som også er et yndet mål for kanoturen med sine mange fine teltplasser. Kano kan leies på Kikut.

En kanotur er både sosialt og hyggelig. Enten du bare vil ut et par timer, eller du vil pakke med deg telt og sovepose og ta natten på en holme.

Kanotur er hyggelig for både store og små.

Turmuligheter i øst og vest

– Kikutstua et naturlig mål eller delmål hvis du sykler gjennom Marka. Fra Sørkedalen er det 10 km, fra Maridalen 14 km og fra Stryken 15,5 km, forteller Knut-Arne.

– Det er mulig å legge opp til hytte til hytte-tur i Nordmarka og komme innom oss på Kikut. Folk som sover i hengekøye eller telter i området, kan kjøpe middag dersom vi har overnattingsgjester og middagsservering, sier Ane.

Her er fine turmuligheter øst, vest, nord og syd på sti, vei og vann. 

mann stuper i vannet

Start dagen på Kikutstua med en dukkert i Bjørnsjøen.

Yogacamp

Som tidligere blir det også denne sommeren mulig å delta på yogacamp på Kikut. All undervisning forgår utendørs i nærområdene til Kikutstua og med nødvendige smitteverntiltak. Vi ferdes med kano eller til fots, eventuelt med sykkel. Kursene holder åpent nivå - familier med barn ned til 11 år er velkomne.

Skiforeningens medlemmer får rabatt på overnattingen ved deltakelse på yogakurs. Påmelding og mer informasjon på www.yogainordmarka.no

uteservering

Samarbeidspartnere