Julepyntet på Skullerudstua
Julepyntet på Skullerudstua

Kom i julestemning på en markastue

Bli med på juleverksted, spis julegrøt eller finn varmen i en julepyntet markastue.

Tekst: Christine Amdam Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 02.12.2020

Nå viser kalenderen desember og den første vintermåneden er her. Våre markastuer har et spennende program i førjulstiden for store og små.

På Løvlia skistue på Krokskogen er det juleverksted hver helg frem til jul. Her kan man pynte sin egen pepperkake eller lage noe gøy. 12. og 13. desember vil husnissen fortelle eventyr i den lille peisestua.

Det serveres varm suppe og risgrøt i tillegg til kanelboller, skolebrød og vafler i desember.

JULEPYNTET: På Løvlia skistue har de pyntet til jul med juletre, nisser og annen julepynt. Foto: Anne-Gro Holm.

JULEVERKSTED: Hver helg i desember kan alle være med å lage julepynt og pynte pepperkaker på Løvlia. Med smittevernhensyn ivaretatt. Foto: Anne-Gro Holm.

Bålpanne

På Skullerudstua i Østmarka er det også julestemning allerede. Snøkanonene har laget et hvitt teppe utenfor, og det var mange barn som testet akebakkene rundt stua første søndag i advent.

4. og 11. desember blir det fredagspizza og pannacotta fra 16-20. Det gjelder kun ved forhåndsbestilling som kan gjøres på booking@skullerudstua.no eller deres Facebookside.

Det er også mulig å bestille utearrangement for mindre grupper. Hva med å ta med kolleger, venner eller familie på en tur og avslutt på Skullerudstua. De tenner bålpanner og serverer hjemmelaget suppe, gryte eller pizza, varm drikke og nybakte boller. 

UTENDØRS SERVERING: På Skullerudstua blir det både den populære fredagspizzaen, samt mulighet for å booke bålpanne utendørs. Foto: Hilde Bunæs

Kikut og Vangen

Også Kikutstua i Nordmarka og Vangen i Østmarka holder åpent i førjulstiden.

På Kikut holder de åpent for overnatting før jul dersom det er mer enn 10 personer som vil overnatte. Det vil ikke være for overnattingsgjester mellom jul og nyttår. De holder ellers åpent i helgene og utvider åpningstidene så snart snøen kommer, og det blir kjørt skiløyper fra Oslo. Blir det en skitur til Kikut i romjula?

Følg med her for oppdaterte åpningstider på alle de fire store stuene til Skiforeningen.

Samarbeidspartnere