Gleder seg: Ellen Søhol Lie og maskotene Braute og Skipp lover mye moro på Barnas sommercamp.

Er instruktør på tiende året

For Ellen Søhol Lie blir det ikke sommer uten Barnas sommercamp i Holmenkollen. Hun er instruktør på tiende året.

Tekst: Christine Amdam Foto: Silja Axelsen

Publisert 28.04.2023

– Det er et vanvittig bra opplegg for barn, rett og slett. Programmet er veldig allsidig, og barna får prøve seg på noe nytt hver dag. Det er stor variasjon i opplegget og et veldig bra tilbud mener jeg. Så er vi ute hele tiden.

Ellen bobler over av engasjement mens hun prater. Hun har de siste fire årene vært camp-leder, og det er en rolle hun gleder seg til å ha i år også.

– Jeg er med på å lage programmet, lager bemanningsplaner, sender ut informasjon til instruktørene for å nevne noe. Under selve campen hjelper jeg til der det trengs og gjør alt klart til de ulike aktivitetene.

Glede ved å mestre

Det som Ellen trekker frem som det aller mest givende med å jobbe på sommercampen er å se utviklingen til instruktørene og barna i løpet av uken.

– Det er så fint å se hvordan mange går fra å være litt nervøse den første dagen til å virkelig blomstre opp i løpet av uken. Noen barn kjenner ingen første dagen, men de får mange gode venner i løpet av uken. Det er veldig gøy å se hvordan de løper bort til foreldrene når de blir hentet og forteller hva de har opplevd i løpet av dagen.

Hun forteller at instruktørene vokser veldig i rollen sin i løpet av uken.

– Det er veldig gøy.

– Hvorfor skal man melde seg på Barnas sommercamp?

– Det er en veldig variert camp hvor man får testet nye aktiviteter. For eksempel bruskasseklatring, klatrepark og funballz har veldig mange aldri prøvd før. Barna får kjenne på mestringsfølelse.

Funballz: Barna får prøve seg på morsomme og varierte aktiviteter, og det er noe nytt på programmet hver dag. Foto: Magnus Nyløkken

Samarbeidspartnere