Her sjekker du resultatene 

1400 påmeldte og drømmeforhold lørdag. Her finner du resultatene fra året Holmenkollmarsjen.

Tekst: Christine Amdam/Guri Leyell Skedsmo Foto: Christian Haukeli

Publisert 18.02.2023

1400 løpere, to løyper på 18 og 36 kilometere, hundrevis av frivillige i full sving, sol og skarpt føre. Det er årets Holmenkollmarsjen oppsummert. Debutant Henriette Holberg gikk Halvmarsjen. 
– Det var kjempegøy! Men j... slitsomt de siste fem kilometrene. Jeg presset meg veldig, og er fornøyd med tiden. Det var skikkelig gøy mot slutten. Folk heiet med bjeller og det var veldig motiverende.  
Hun gikk sammen med Olav Furuseth. 
– En veldig fint tur, oppsummerer han. Været, føret - alt, egentlig. Jeg tok det med ro.

Per Nymoen (73), tidligere juryformann i Holmenkollmarsjen, var fornøyd med dagen.  
– Jeg skulle bare gjennomføre i dag, og er veldig fornøyd. Det var raskt føre, og jeg gikk ti minutter fortere enn i fjor.   

Har gått 20 ganger

Trond Evald Hansen, klassevinner i M 50-54, har gått Holmenkollmarsjen 20 ganger. Forberedelsene har pågått i flere måneder.  

– Det har vært en fantastisk vinter. Jeg har gått på ski skiden 21. november. Jeg elsker Nordmarka! Og det må jeg si: Skiforeningen gjør et fantastisk arbeid med å legge til rette for oss som elsker å gå på ski, inkludert med dette rennet. Det vil jeg gjerne at du siterer meg på. 

Her finner du restultatene. 
 

Seiersklem: Anna-Karin Strømstedt ble nummer to i kvinneklassen og gir en seiersklem til vinner Marit Bjørgen rett etter målgang. Foto: Christian Haukeli. 

Sterk innsats: Carl Andreas Julsvoll og William Brekke var fornøyde deltagere i årets mars, og leverte sterke løp. 

Samarbeidspartnere