NORSKE SKISPOR

Gode råd

Kunnskap er til for å deles. Her finner du tips til arbeider både sommers- og vinterstid for å lage gode skispor.

Snøkompetansesenteret
Om energi- og kostnadseffektiv produksjon, lagring, preparering, bevaring og behandling av snø. Se link:
https://xn--snkompetanse-wjb.no/

Tilleggsutstyr for snøscooter
Vil du ha noen tips til tilleggsutstyr for snøscooter? Noe av det vi viser her er standardutstyr å få kjøpt. Annet utstyr har Skiforeningens løypebaser tilpasset eller laget selv. Se link:
https://www.skiforeningen.no/kursogarrangement/norske-skispor/aktuelt/tilbehor-til-scooter/

Bilde 10 tyngre slodd med stokker.jpg

"Barmarksarbeid - nasjonal håndbok for tilrettelegging av skiløyper" gir både teoretisk veiledning i hva som er viktig å tenke på før man går i gang med tilretteleggingsprosjekter, og praktiske eksemper på selve jobben som skal gjøres.
Håndboken ble utgitt av Skiforeningen høsten 2019 og er til salgs for kr. 300. Medlemmer i kompetansenettverket Norske Skipsor får håndboken gratis.Forside barmarksarbeid.jpg

"Kurs i løypekjøring og preparering" er en veilleder utgitt av Skiforeningen og Norges Skiforbund. Denne deles ut på løypeseminaret som SF og NSF sammen arrangerer hvert høst, og støtter naturlig opp om pensumet der. Kursheftet ble sist oppdatert høsten 2019 og er tilgjengelig her:
https://www.skiforeningen.no/globalassets/pdf-filer/norske-skispor/loypeseminar/presentasjoner-2019/kurs-i-loypekjoring-og-preparering-2019.pdf

Kurs i løypekjøring forside.jpg

Scootermatte/fjøsmatte

Trenger du scootermatte/fjøsmatte for pakking av løype?

Matten har målene 1200 x 1800 x 33 mm og er produsert i en god gummikvalitet.

Prisen er kr. 3400,- eks. mva.
For medlemmer i Norske Skispor er prisen kr. 3000,- eks mva.

Per 24.11.2022 er vi tomme for matter. Vi undersøker leveringstid og oppdaterer siden når vi har informasjon å gå ut med.

Man må selv lage/skaffe draget som kobler matten til scooter eller ATV. For de som ønsker, sender vi over en skisse som viser hvordan dette kan gjøres. Dersom man ikke har mulighet til å lage draget selv, kan vi gi tips til et par par sveiseverksteder i Oslo som kan produsere det. Ellers vet vi at enkelte har fått hjelp til dette av elever ved yrkesskolen.

Ta kontakt for bestilling av scootermatte eller dersom du har spørsmål.

scootermatte pakking av løype.jpgBildet viser scootermatte med "gammel" profil.

Samarbeidspartnere