NORSKE SKISPOR

Første barmarkssamling for løypekjørere

Norske Skispor sin første løypesamling ble med stor suksess arrangert på barmark 23. - 24. august 2019 i Asker.

35 små og store aktører fra landets løypekjørermiljøer - fra Narvik i nord til Kristiansand i sør - fra frivillige løypelag, idrettslag/skiklubber, kommuner og en markastue. Rammen var vakre og historiske Sem Gjestegård og Solli gård i Asker.

- Meg bekjent er dette den første store samlingen uten snø som har vært arrangert for løypekjørere, sier Bjørn Ringstad i Drammen kommune.

- Selvsagt er valg av maskiner og utstyr viktig, men jeg tror det er klokt at vi forbereder oss på mindre snø i årene som kommer, og da ligger løsningen i barmarksarbeidet, fortsetter han.

Løypesamling Asker 2019 HM 3.jpg

Samlingen var lagt opp med 2 praktiske økter med utgangspunkt fra Solli gård i Vestmarka. I tillegg stilte Marianne Reusch med en "Juridisk verktøykasse for løypekjørere", med fokus på samspillet mellom kommune, grunneier og tilrettelegger. Marianne er jurist og mere til, forfatter og en ettertraktet foredragsholder. I tillegg er hun svært glad i å gå på ski.

Store deler av samlingen foregitt ute i skiløypetraseen, med fokus på hvilke grunnarbeider vi kan gjøre i sommerhalvåret. Skiforeningens løypebas Ragnar Roll tok oss med på en 7 kilometers lang runde hvor vi fikk vi sett eksempler på flising av lysløype, klopping av myr, grusing av sykkelløype og trillesti over myr, for å nevne noe.

Løypesamling Asker 2019 HM 6.jpg

På låven på Solli gård stilte Skiforeningens løypebas Lars Gulbrandsen alt av maskiner og utstyr til disposisjon, og vi fikk gode diskusjoner om maskinvedlikehold og hvilke utstyrs-finesser vi kan anskaffe, eller gjerne lage selv.

Har vi utstyret på stell, minimerer vi risiko for uønskede episoder i forbindelse med løypearbeid, vi sparer oss for tid og penger til plutselige reparasjoner, løypekjørerens hverdag blir mer forutsigbar og vi får jobben gjort! Det ble flittig fotografert og notert.

- Vi har hatt så mange interessante og spennende meningsutvekslinger disse dagene, forteller Hege Blichfeldt Sheriff, løypesjef i Skiforeningen.

- Mye av suksessen på samlingen var all kompetansen som var samlet, at alle villig delte av sine erfaringer og at vi hadde godt med tid til nettopp å prate og bli kjent.

Løypesamling Asker 2019 HM 8.jpg

Praten gikk livlig på stabburstrappa. Og med nystekte vafler, kaffe i koppen, sol og fine folk var det lett å trives!

- En stor takk til Norske Skispor for to meget innholdsrike og flotte dager med Løypesamling, avslutter Nils Otto Huseby fra Stugudal Fjell i Tydal.

Samarbeidspartnere